1 juni 2018

Zelf uw beveiliging installeren

Patrick Wessels

Welke afstand kan ik draadloos naar buiten overbruggen met een camerasysteem?

Een camerasysteem kopen en daar buiten draadloos gebruik van maken? Dan is het belangrijk om rekening te houden met het bereik. Op die manier is er voldoende bandbreedte beschikbaar om de beelden te versturen of zelfs live te bekijken.

De bandbreedte dient bij alle camera’s beschikbaar te zijn, om de beelden in hoge kwaliteit te kunnen streamen of versturen. Let bij een draadloos systeem dus vooral op de wifi-verbinding, op basis van het type netwerk en de snelheid daarvan.

Maximale bandbreedte over grotere afstand

Wilt u een draadloos systeem aanleggen voor buiten? Houd er rekening mee dat de maximale snelheid afneemt, naarmate er sprake is van meer afstand. Bij afstanden van 0 – 50 meter is een snelheid van 100 – 150 Mbit bijvoorbeeld geen probleem. Ruim voldoende voor HD-beelden van het camerasysteem. Neemt de afstand toe? Dan neemt de maximale snelheid af. Tot zo’n 30 – 50 Mbit als u de beelden wilt versturen over een afstand van 300 – 500 meter.

Meet de maximale afstand tussen de verschillende camera’s en van de camera’s ten opzichte van het centrale punt waar de beelden binnenkomen. Op die manier zijn de beelden in hoge kwaliteit beschikbaar en kunt u rekenen op een betrouwbaar draadloos camerasysteem voor buiten.

Draadloos en naar buiten: krachtig wifi-netwerk

Er zijn verschillende type netwerken beschikbaar om overal wifi beschikbaar te maken. Dat kan met een krachtige router vanuit een centraal punt, net als op basis van een mesh-netwerk. En in sommige gevallen is het camerasysteem in staat om het netwerk uit te breiden vanaf de verschillende camera’s. Op die manier kunnen die onderling met elkaar verbinden, om ook achterin de tuin of over een andere grotere afstand de maximale snelheid beschikbaar te maken.

Ga uit van de bandbreedte die de camera nodig heeft om de beelden in hoge kwaliteit te kunnen versturen. Zorg er vervolgens voor dat het wifi-netwerk in staat is om over de gevraagde afstand in hoge kwaliteit beelden te delen of te streamen.

Camerasysteem met wifi voor buiten

Op die manier kiest u voor een draadloos camerasysteem voor buiten, waarbij er voldoende bereik is om de beelden te maken en die in real-time te delen met de centrale unit in huis.

U kunt online de verschillende camerasystemen vergelijken. Bekijk de verschillende mogelijkheden en kies een systeem dat aansluit bij de grootte van de afstanden waar het om gaat.

Heeft u vragen over het ideale camerasysteem, de bandbreedte voor de beelden of de manier waarop u daar buiten gebruik van kunt maken? Neem contact met ons op, dan vertellen we u er graag meer over.