8 november 2018

GSM Secure

Watermelder plaatsen: 3x belangrijke risico’s uitsluiten

Een watermelder biedt veiligheid in huis, al lijkt niet iedereen zich bewust van de risico’s waar u mee te maken heeft. Een rookmelder is heel bekend en gebruikelijk, en ook de gasmelder begint aan aandacht te winnen. De watermelder wordt nog vaak over het hoofd gezien, terwijl die veel kosten kan voorkomen dankzij een tijdige waarschuwing.

We legden eerder al eens uit hoe een watermelder werkt en hoe die zorgt voor meer veiligheid in huis. De melders voorkomen waterschade in een aantal relatief veel voorkomende situaties. We zetten er daarvan 3 voor u op een rij.

Een lekkende wasmachine op zolder

Heeft u de wasmachine op zolder staan? Het is een gebruikelijke keuze, omdat u de was daar makkelijk kunt drogen. Wat gebeurt er als de wasmachine onverhoopt begint te lekken? Er zijn betonnen bakken beschikbaar om dit water op te vangen. Als het ontbreekt aan zo’n bak kan het water gemakkelijk z’n weg omlaag zoeken. Het water kan via de trap naar beneden lekken, en zelfs helemaal door naar de begane grond. Gebruik een watermelder om dit te voorkomen, omdat u een signaal krijgt zodra er een lekkage optreedt.

Water op het laminaat uit de wasbak

Een mooie laminaatvloer op de eerste verdieping: een prachtige keuze. In de badkamer heeft u waarschijnlijk tegels liggen of maakt u gebruik van een andere vloer die tegen water kan. Maar hoe zit dat met de slaapkamer die er pal tegenaan ligt? Zodra er een waterleiding springt of de wasbak op een andere manier lekkage vertoont komt het water snel over de dorpel heen. Na slechts een centimeter water bereikt dit de slaapkamers, waar uw mooie laminaatvloer ernstige schade kan oplopen.

Water onder de vaatwasser in de keuken

En denk tenslotte eens na over de keuken, waar u de vaatwasser heeft zitten. Waarschijnlijk netjes ingebouwd, zodat u die in de rest van het design op laat gaan. Handig, maar vervelend als het apparaat begint te lekken. Dat ziet u pas wanneer er sprake is van veel water, waardoor het onder de plint van de keuken door zal komen. Een watermelder biedt uitkomst, door u tijdig te waarschuwen voor water op een plaats waar dat niet hoort.

Watermelder kopen: online assortiment

U heeft online de keuze uit diverse watermelders, die u goed kunt gebruiken om u te laten waarschuwen voor water dat daar niet hoort. Kijk goed naar het geluidsvolume en de manier waarop u de melders kunt plaatsen. Bekijk de verschillende melders om die te vergelijken of stel ons uw vragen, dan denken we graag met u mee.