11 oktober 2018

Gevarenmelders

GSM Secure

Watermelder: hoe zorgt deze voor veiligheid in huis?

Een watermelder kopen of benieuwd naar de werking daarvan? Het is een goede keuze voor meer veiligheid in huis. Watermelders geven een signaal zodra er water ontstaat, bijvoorbeeld als er sprake is van een lekkage of wanneer de wasmachine water verliest.

Veel mensen kennen de rookmelder en maken ook gebruik van een gasmelder. In dezelfde lijn is het verstandig om gebruik te maken van een watermelder. Die voorkomt dat er waterschade kan ontstaan, omdat u niet doorheeft dat het in huis nat begint te worden. Een beetje water hoeft soms geen probleem te zijn, maar het is prettig dat u een melding ontvangt wanneer het gaat om grotere hoeveelheden.

Waterdetectie in huis: signaal bij problemen

Een watermelder geeft een signaal als er sprake is van water in huis, op plekken waar dat niet de bedoeling is. U kunt bijvoorbeeld gebruik maken van een model voor het M2G alarmsysteem. Een uitstekende keuze, die zich makkelijk laat installeren en plaatsen.

Het is een goed voorbeeld van een watermelder, die in verbinding staat met een alarmsysteem. Op die manier krijgt u een melding vanuit het alarm, als er sprake is van te veel water in de kamer waar de melder zit. En is het alarm gekoppeld aan uw mobiele telefoon? Dan krijgt u ook buitenshuis een melding, zodat u er direct van op de hoogte bent als er iets aan de hand is.

Melding op uw mobiele telefoon

De melding op uw mobiele telefoon is op een paar verschillende manieren mogelijk:

  • Melding in de app

    Een aantal alarmsystemen maakt gebruik van een eigen app, voor Android en iOS. In die app verschijnt een melding, op het moment dat er wat aan de hand is. Houd er rekening mee dat het alarmsysteem dient te beschikken over wifi en uw mobiele telefoon databereik dient te hebben om de melding te kunnen ontvangen.
  • Melding via SMS

    Een alternatief is een melding via SMS. Het alarmsysteem heeft een simkaart, om u een SMS te kunnen sturen als er iets aan de hand is. Die melding ontvangt u ook op het moment dat u geen (mobiele) dataverbinding heeft, zodat u altijd meteen op de hoogte bent.

Watermelders vergelijken: online aanbod

Uiteraard zijn er verschillende watermelders beschikbaar, die u online met elkaar kunt vergelijken. Zoekt u een standalone melder of een model binnen een M2G of Matigard-alarmsysteem? U kunt online de watermelders bekijken, om daar op uw gemak een keuze uit te maken. En zoekt u naar deskundig advies? Neem contact op, dan vertellen we u er graag meer over.