23 maart 2020

Zelf uw beveiliging installeren

Patrick Wessels

Waardoor lopen de kosten van een alarmsysteem snel op?

Wat zijn de kosten van een alarmsysteem en waardoor zijn die in sommige gevallen veel hoger dan bij andere systemen? Er bestaan grote verschillen, en het is helaas niet iedereen duidelijk waar dat vandaan komt. 

Het is altijd goed om na te gaan waar de kosten van een alarmsysteem precies van afhangen. Dat maakt het makkelijker om de prijzen met elkaar te vergelijken en daar een goede keuze uit te maken. 

Bewegingsmelder en optische rookmelder

Benieuwd naar de typische prijzige onderdelen van een alarmsysteem? Het gaat dan bijvoorbeeld om de:

  • Bewegingsmelder
    Een bewegingsmelder met een PIR-sensor zorgt voor betrouwbare meldingen. Dit betekent aan de andere kant dat er sprake is van geavanceerde technologie. Dit heeft een prijskaartje, waardoor de kosten van het alarmsysteem als geheel kunnen oplopen. Schrikt u van de hoge prijzen? Dan is het de moeite waard om na te gaan of er sprake is van een of meerdere bewegingssensoren. 
  • Optische rookmelder
    Combineert u het alarmsysteem met een systeem voor rookmelders? Ook optische rookmelders kunnen de prijzen op laten lopen, omdat u betaalt voor een totaalpakket. Als u de prijzen van de losse onderdelen op zou tellen is de kans groot dat u op een hogere prijs uit zou komen. 

Magneetcontacten op deuren en ramen

Tenslotte kunnen de kosten van een alarmsysteem oplopen als er sprake is van (veel) magneetcontacten, voor op ramen en deuren. Ze houden in de gaten of een deur of een raam open gaat. Zodra dit het geval is als het alarmsysteem aan staat slaan ze alarm. Op die manier weet u tijdens het ingeschakelde alarm zeker dat alles netjes dicht zit, zolang u geen melding ontvangt.

Al deze extra’s binnen het systeem maken het duurder. Aan de andere kant dragen ze bij aan meer veiligheid, waardoor het een goed idee is om hier gebruik van te maken. 

Kosten van een alarmsysteem: vergelijk de mogelijkheden

De alarmsysteem prijzen vergelijken en benieuwd welke optie het best aansluit bij uw wensen? U kunt de kosten van een systeem vergelijken door goed te kijken naar de extra’s die er worden meegeleverd. Daarnaast kost een eenvoudig systeem natuurlijk minder dan een professionele keuze. Ontdek online wat voor u de beste keuze is, afhankelijk van hoe u er gebruik van wilt maken en welke extra’s u erbij wenst te gebruiken. 

Vragen over de kosten van een alarmsysteem of de rest van ons assortiment? Bel ons op telefoonnummer +31 (0) 475 410 897, stuur een e-mail naar klantenservice@gsm-secure.nl of gebruik ons online contactformulier (https://www.gsm-secure.nl/neem-contact-met-ons-op). We horen graag van u.