27 maart 2019

Smart-producten

Patrick Wessels

Vochtigheidsmeter: houd de vochtigheid van uw bedrijfsruimte in de gaten

Een vochtigheidsmeter gezocht of benieuwd naar de belangrijkste toepassingen daarvan? Met name in bedrijfsruimten vormen ze een heel waardevolle investering. De meter voor de vochtigheid kan net zo belangrijk zijn als bijvoorbeeld een slimme rookmelder.

Is het belangrijk dat het vochtgehalte op peil blijft en wilt u een melding ontvangen bij afwijkingen? U kunt gebruik maken van een vochtigheidsmeter en van temperatuurbewaking, zodat u de situatie ook op afstand uitstekend in de gaten kunt houden.  

Vochtgehalte op peil

Met een vochtigheidsmeter houdt u eenvoudig het vochtgehalte op peil. Tenminste, de meter helpt u na te gaan of het huidige peil aansluit bij wat er nodig is. Dat komt bijvoorbeeld goed van pas in een bedrijfsruimte met verse bloemen, verse voedingsproducten of andere producten die niet te vochtig of te droog mogen worden.

De meter houdt de vochtigheid doorlopend in de gaten. In combinatie met een app kunt u op ieder moment controleren of de vochtigheid nog op peil is of dat u dient in te grijpen. We maken het u graag makkelijk, zodat u altijd de volledige controle heeft. 

Melding bij afwijkingen

Kiest u voor een vochtigheidsmeter met app? Dan kunt u zelfs een melding ontvangen op het moment dat er een afwijking ontstaat. Dat kan een melding zijn via push-berichten op uw telefoon, net als via SMS. Op die manier kunt u zowel thuis als op de zaak, in binnen- en buitenland een melding ontvangen zodra er wat aan de hand is. Uiteraard dient u dan zelf actie te ondernemen om iets aan de vochtigheid te doen, om het probleem in de kiem te smoren. 

Vochtigheidsmeter en temperatuurbewaking

U kunt gebruik maken van handige producten voor zowel de temperatuurbewaking als wanneer het gaat om de vochtigheid. Gebruik een vochtigheidsmeter om de vochtigheid in de gaten te laten houden en een melding te ontvangen als er sprake is van afwijkingen.

Bekijk ons uitgebreide assortiment en maak een keuze uit de verschillende melders en meters die er beschikbaar zijn. Houd de vochtigheid in de gaten, of gebruik een melder die een signaal geeft op het moment dat het waterniveau te hoog op begint te lopen.