3 maart 2020

Zelf uw beveiliging installeren

Patrick Wessels

Temperatuurbewaker met simkaart: ideaal in een kritische serverruimte

Zoekt u een temperatuurbewaker met simkaart, bijvoorbeeld als toepassing in een serverruimte? Het is belangrijk dat de temperatuur daar niet te hoog oploopt, ook niet op het moment dat de servers veel aanvragen krijgen en op dat moment grote hoeveelheden date moeten verwerken.

Een bewaker van de temperatuur met simkaart komt in allerlei situaties van pas, omdat u een melding op uw telefoon ontvangt op het moment dat er iets aan de hand is. Het is niet nodig om de situatie de hele tijd handmatig in de gaten te houden. In plaats daarvan kunt u vertrouwen op de meldingen, die u ontvangt via het reguliere telefoonnetwerk. 

Temperatuurbewaking in de serverruimte

Wilt u zeker weten dat de temperatuur in orde is? Gebruik een temperatuurbewaker met simkaart in een serverruimte. Voorkom op die manier bijvoorbeeld dat de temperatuur boven een bepaalde waarde op kan lopen, zonder dat u daar op dat moment van op de hoogte bent.

In plaats daarvan krijgt u een melding zodra er wat aan de hand is, om meteen in actie te kunnen komen. U bewaakt daarmee als het ware de temperatuur, bijvoorbeeld tijdens een plotselinge piek in het dataverbruik. Zodra alle servers tegelijkertijd draaien bestaat het risico dat de temperatuur te hoog oploopt, waardoor er gevaarlijke of nadelige situaties kunnen ontstaan. 

Melding op uw mobiele telefoon

Dankzij de simkaart in de temperatuurbewaker krijgt u een melding op uw telefoon op het moment dat er wat aan de hand is. U heeft daar geen (actieve) internetverbinding voor nodig. In plaats daarvan krijgt u een SMS of een telefoontje, afhankelijk van het systeem dat u kiest en wat u instelt.

De melding loopt via het GSM-netwerk, waardoor u daar overal ter wereld gebruik van kunt maken. Zelfs op het moment dat er geen (mobiel) internet beschikbaar is krijgt u toch een melding. Zodat u altijd op de hoogte bent van afwijkende temperaturen in bijvoorbeeld de serverruimte. 

Andere toepassingen van de temperatuurbewaker met simkaart

Benieuwd naar andere toepassingen van de temperatuurbewaker met simkaart, zodat u er ook in andere situaties gebruik van kunt maken? De GSM temperatuurbewaking wordt onder andere gebruikt in aquaria die op temperatuur moeten blijven. Net als in koelcellen en in koelwagens. Wij helpen u de volledige controle te houden over de temperatuur. Dankzij een melding die aangeeft dat er sprake is van een plotselinge afwijking. U heeft dan meteen de kans om in actie te komen.  

Vragen over een temperatuurbewaker met simkaart of de rest van ons assortiment? Bel ons op telefoonnummer +31 (0) 475 410 897, stuur een e-mail naar klantenservice@gsm-secure.nl of gebruik ons online contactformulier. We horen graag van u.