29 januari 2019

Smart-producten

Patrick Wessels

Temperatuurbewaker met alarm: 3 handige toepassingen

Op zoek naar de ideale temperatuurbewaker? De DRH-266 beschikt over diverse sensoren en zorgt voor een alarm op uw mobiele telefoon zodra de afwijking te groot wordt. Het is de ideale keuze voor horecabedrijven en voor een paar andere handige toepassingen. Wij zetten er 3 op een rij. 

Horecabedrijven: gekoelde aanlevering

In de horeca is transport van enorm belang. En sterker nog, het gaat in veel gevallen om gekoeld transport dat precies op de afgesproken tijd aanwezig moet zijn. Het is dan prettig om te kunnen vertrouwen op een koelwagen met temperatuurbewaker. Zodra de temperatuur te hoog oploopt voor gekoeld transport wordt er een alarmmelding gegeven, waardoor het mogelijk is om meteen in te grijpen of in ieder geval na te gaan wat er aan de hand is. 

Bakkerijen: broden op de juiste temperatuur

En op die manier maken ook veel bakkerijen gebruik van temperatuurbewakers. Ze doen dat niet tijdens het transport, maar zorgen er op die manier voor dat de broden die ze bakken vervolgens op de juiste temperatuur kunnen komen te liggen.

Of ze gebruiken het om hun ingrediënten te koelen, in een ruimte waarin het belangrijk is dat de temperatuur niet te veel af zal wijken. Niet omlaag en niet omhoog, iets waar de bewaker in de beide gevallen een melding van kan geven om te waarschuwen. 

Tip: een goede temperatuurbewaker zoals de DRH-266 is ook geschikt voor vochtige en natte ruimten, waardoor u zich daar geen zorgen over hoeft te maken. 

Serverruimtes: nooit meer te warm

Een toepassing die nog wat minder bekend is? Serverruimten worden snel warm, omdat de servers per stuk veel warmte produceren. Dat is normaal gesproken niet erg, behalve als het gaat om een grote locatie met veel servers die samen stevige koeling nodig hebben.

Zodra de koeling te weinig vermogen biedt of er om een andere reden een hogere temperatuur ontstaat zal de temperatuurbewaker daar een melding van maken. Het is op die manier mogelijk om vroegtijdig vast te stellen dat de temperatuur oploopt. Om de koeling op het juiste vermogen te brengen of andere maatregelen te nemen. Zodat er geen risico ontstaat voor de servers en de belangrijke data die daar op staat. 

Temperatuurbewaker kopen

Benieuwd hoe onze klanten gebruik maken van temperatuurbewakers of heeft u zelf een specifieke toepassing voor ogen? Ontdek onze oplossing voor temperatuurbewaking met sensoren. Daarmee houdt u makkelijk in de gaten hoe hoog of hoe laag de temperatuur is. En u krijgt een melding op het moment dat de afwijking te groot wordt. Om direct actie te kunnen ondernemen. 

Heeft u vragen over de temperatuurbewaker of een van onze andere producten? Neem contact op, dan vertellen we u er graag meer over.