17 juni 2019

Alarmsystemen

Patrick Wessels

Telefoonkiezer met paniektoets: veiligheid voor ouderen

Een telefoonkiezer met paniektoets kopen? Het is de ideale keuze voor meer veiligheid voor ouderen, zonder dat dit veel hoeft te kosten. Het systeem maakt het eenvoudig om telefonisch contact op te nemen, zelfs in een noodsituatie.

Zodra de eigenaar op de noodknop drukt wordt er een ingesproken bericht afgespeeld tijdens een telefoontje naar een voorgeprogrammeerd nummer. Het is de makkelijkste manier om contact op te nemen, dat zelfs werkt als iemand niet meer in staat is om zelf contact op te nemen of ook nog maar wat uit te spreken. Het is op die manier een seniorenalarm voor de echte noodsituaties, om ook dan nog contact op te kunnen nemen. 

Hoe werkt een telefoonkiezer?

Niet iedereen weet hoe een telefoonkiezer met paniektoets werkt, dus dat leggen we u graag uit. Zodra de noodknop wordt geactiveerd belt het apparaat een voorgeprogrammeerd nummer. Er wordt een ingesproken boodschap afgespeeld, waardoor de ontvanger weet dat het belangrijk is om meteen in actie te komen.

Er is ruimte voor meerdere noodnummers, bijvoorbeeld 3. Levert het eerste nummer geen verbinding op? Bij geen gehoor belt het apparaat het tweede nummer, en daarna het derde. Op die manier lukt het praktisch altijd om iemand aan de lijn te krijgen.

Zodra de ontvanger opneemt is het mogelijk om een intercomverbinding te activeren, om te praten met de persoon die op de knop heeft gedrukt. Het is ideaal voor alleenstaanden die geen contact met kunnen opnemen, bijvoorbeeld als zij zijn gevallen. 

Paniektoets: meteen contact

De paniektoets op de telefoonkiezer is duidelijk aanwezig en makkelijk in te drukken. Dankzij het nekkoord is het aan de andere kant eenvoudig om het geheel netjes onder de kleding te dragen. Het valt niet op dat iemand de kiezer bij zich heeft, terwijl de veiligheid wel gewaarborgd is.

De uitleg van de telefoonkiezer met paniektoets is eenvoudig, waardoor ook senioren daar heel goed mee om kunnen gaan. Ze hoeven in het geval van nood alleen maar op de knop voor paniek te drukken. Het is niet nodig om een nummer in te toetsen of zelf ook maar aan te geven wat er precies aan de hand is. In plaats daarvan neemt het apparaat die taken uit handen, zodat de ander zo snel mogelijk in actie kan komen. 

Telefoonkiezer met paniektoets kopen

Een telefoonkiezer met paniektoets kopen en daarvoor benieuwd naar de mogelijkheden? U kunt het apparaat eenvoudig online bestellen. En heeft u nog vragen over de werking of het gebruik daarvan? Dat leggen we u graag uit, zodat zowel u als de persoon waar het u om gaat er goed mee om kunnen gaan.