23 maart 2020

Zelf uw beveiliging installeren

Patrick Wessels

Telefoonkiezer met paniektoets: gesproken bericht bij 3 noodnummers

Een telefoonkiezer met paniektoets gezocht of benieuwd naar de manier waarop die precies werkt? Het is voor veel ouderen een belangrijk hulpmiddel, om alarm te slaan op het moment dat er wat aan de hand is.

Lukt het niet meer om zelf naar de telefoon te lopen, die op te pakken en te spreken met de persoon aan de andere kant van de lijn? Geen zorgen, dankzij de telefoonkiezer voorzien van een paniektoets is er altijd een hulpmiddel in huis dat nog wél te bedienen valt.  

Gesproken bericht: automatisch verstuurd

De telefoonkiezer met paniektoets biedt maximale veiligheid, dankzij een aantal slimme eigenschappen. Het is bijvoorbeeld niet nodig om zelf door de telefoon te spreken, met de ander die opneemt. In plaats daarvan is het mogelijk om gesproken berichten op te nemen, bijvoorbeeld om aan te geven dat er iets aan de hand is.

Zodra de noodknop van de telefoonkiezer wordt gebruikt neemt het apparaat contact op met het ingestelde telefoonnummer. De persoon die opneemt hoort de noodmelding, ook als degene waarom het gaat (tijdelijk) niet meer kan praten. Het is op die manier toch duidelijk wie er belt en dat er wat aan de hand is, dus dat het belangrijk is om meteen in actie te komen. 

Tot 3 noodnummers in te voeren

Bovendien is het bij de telefoonkiezer met paniektoets mogelijk om tot 3 noodnummers in te voeren. Neemt er iemand niet op, omdat die persoon tijdelijk niet beschikbaar is? Dan schakelt het apparaat automatisch door naar het volgende nummer. Op die manier is de kans bijna nihil dat er niemand op zal nemen, zodra er wat aan de hand is.

Let op: uiteraard is het belangrijk om telefoonnummers te programmeren die meestal worden opgenomen. Alleen op die manier biedt de telefoonkiezer met paniektoets daadwerkelijke veiligheid voor bijvoorbeeld een oudere die alleen woont. 

Met nekkoord en afstandsbediening

Afhankelijk van het model telefoonkiezer met paniektoets dat u kiest zijn er handige extra’s beschikbaar. Het kan bijvoorbeeld gaan om een nekkoord om de telefoonkiezer mee te dragen, net als een losse afstandsbediening met een noodknop.

Op die manier is er dankzij de telefoonkiezer met paniektoets altijd hulp beschikbaar, gewoon door op de knop te drukken. De juiste personen krijgen dan automatisch een telefoontje en horen het ingesproken bericht. Zij kunnen zelf te hulp schieten of hulp inschakelen, om erger te voorkomen.  

Vragen over de telefoonkiezer met paniektoets of de rest van ons assortiment? Bel ons op telefoonnummer +31 (0) 475 410 897, stuur een e-mail naar klantenservice@gsm-secure.nl of gebruik ons online contactformulier. We horen graag van u.