10 september 2019

Smart-producten

Patrick Wessels

Smart schakelaar: stopcontact schakelen via wifi en met sensoren

Een smart schakelaar gezocht of benieuwd op welke manier u daar gebruik van kunt maken? Het biedt mogelijkheden om op afstand (handmatig) te schakelen, al kunt u ook werken met handige sensoren voor automatische schakeling.

Wilt u er bij een alarmmelding of bij een melding van de rookmelder voor zorgen dat de schakelaar wordt omgezet? Zorg er bijvoorbeeld voor dat de automatische rolluiken voor de ramen automatisch omhoog gaan als er brand lijkt te zijn, of dat ze sluiten bij een poging tot inbraak. Het is mogelijk met een smart schakelaar, net als het laten sproeien van de tuin terwijl u zelf op vakantie bent

Op afstand schakelen en met sensoren

Met de smart schakelaars en de smart wifi-stopcontacten heeft u twee belangrijke mogelijkheden:

  • Handmatig schakelen op afstand
  • Schakelen met sensoren

U heeft de mogelijkheid om een schakelaar om te zetten als u niet thuis bent. Dat betekent dat u de tuin kunt sproeien of de luiken kunt bedienen, net als alle andere apparaten die u met zo’n slim stopcontact schakelt. Op die manier heeft de volledige controle over uw woning, ook als u nog onderweg bent of zelfs een tijdje op vakantie gaat. 

Het is aan de andere kant ook mogelijk om de stopcontacten te laten schakelen, zonder dat u daar handmatig mee aan de slag hoeft. Hoe dat kan? Het is mogelijk om de systemen te koppelen met andere sensoren, bijvoorbeeld op het gebied van beveiliging, brand en andere situaties die er kunnen ontstaan. 

Tip: benieuwd naar de systemen die te koppelen zijn? We vertellen het u graag, om optimaal gebruik te maken van de smart schakelaar of een smart wifi-stopcontact. 

Schakelen vanaf iedere locatie ter wereld

Kiest u voor de mogelijkheid om het stopcontact handmatig op afstand te schakelen? Dat kan vanaf iedere locatie ter wereld, ook als u ver weg op vakantie bent. Uiteraard is het dan wel belangrijk om de beschikking te hebben over een (mobiele) internetverbinding (WiFi-schakelaar) of een GSM-signaal (GSM-schakelaar). Met die signalen maak je verbinding met het apparaat bij jou thuis of de router, die het signaal vervolgens door kan geven naar de schakelaar om die om te zetten. 

Smart wifi stopcontact kopen

Een smart wifi-stopcontact kopen of op zoek naar een ander type slimme schakelaar? We zijn uw online specialist voor wifi-stopcontacten en schakelaars, die u eenvoudig online kunt bestellen.  

Vragen over een smart schakelaar of de rest van ons assortiment? Bel ons op telefoonnummer +31 (0) 475 410 897, stuur een e-mail naar klantenservice@gsm-secure.nl of gebruik ons online contactformulier. We horen graag van u.