17 mei 2018

Zelf uw beveiliging installeren

Patrick Wessels

Slimme camera deurbel kopen: waarop letten voor de beste koop?

Een camera deurbel kopen? Dan is het belangrijk om goed te letten op een aantal belangrijke zaken. Bijvoorbeeld op het type voeding van de camera en de deurbel, net als de kwaliteit van de audio en de beelden. Wij zetten enkele belangrijke eigenschappen op een rij, zodat u een goede keuze kunt maken.

Accu of netspanning

De camera deurbel kan gebruik maken van een accu of wordt aangesloten op netspanning. De beide mogelijkheden hebben zo hun voor- en nadelen. Een model op een accu kunt u op iedere plek plaatsen, omdat het niet nodig is om de stroom daar naartoe te brengen. Nadeel is aan de andere kant dat de accu na verloop van tijd leeg raakt, waardoor het belangrijk is om die tijdig op te laden of de batterijen te vervangen.

Met een model op netspanning heeft u daar geen last van. Zit er nog geen stroomaansluiting op de plek van de bel? Dan is de montage en installatie van de camera deurbel lastiger en mogelijk ook kostbaarder.

Audio- en beeldkwaliteit van de camera deurbel

Zodra u de deurbel met een camera eenmaal in gebruik heeft zal blijken hoe goed de kwaliteit van de audio en de beelden is. Het is iets dat u eerder kunt ontdekken aan de hand van reviews. Goede kwaliteit van de audio maakt het mogelijk om te spreken met iemand die voor de deur staat. Om aan te geven dat u onderweg bent, om aan te geven dat u niet thuis bent of gewoon om te vragen wie het is. En met goede beeldkwaliteit (in HD) is het zelfs mogelijk om te zien wie er voor de deur staat. Een veilige keuze, zowel voor ouderen als voor anderen die graag willen weten wie het is.

Beelden van de camera terugkijken

Een handige functie op een aantal van de camera deurbellen is de mogelijkheid om opgenomen beelden terug te kijken. De camera’s kunnen beelden opnemen op het moment dat er iemand op de bel drukt. Door de beelden daarvan op te nemen is het mogelijk om op een later moment na te gaan wie er voor de deur stond.

Let op: bij sommige aanbieders van camera deurbellen dient u een abonnement af te sluiten om de beelden terug te kunnen kijken. Op die manier kunnen de uiteindelijke kosten van de aanschaf verder oplopen.

Camera deurbel kopen

Een camera deurbel kopen en daarvoor benieuwd naar de beste keuze? Gebruik de bovenstaande eigenschappen om een goede vergelijking te maken. U krijgt op die manier een beter beeld van wat er mogelijk is en kunt op basis daarvan een model kopen. Bekijk online de deurbellen met camera die er beschikbaar zijn. En heeft u daar vragen over? Neem contact op, dan vertellen we u er graag meer over.