12 oktober 2018

Gevarenmelders

GSM Secure

Rookmelder voor uw smartphone: melding op een mobiele telefoon

Een rookmelder kopen en bij rook een melding ontvangen op uw smartphone? De melding op uw mobiele telefoon zorgt ervoor dat u direct op de hoogte bent. Dat betekent dat u het in huis direct ziet als er iets aan de hand is. En dat u zelfs onderweg of op reis op de hoogte bent als er een rookmelder afgaat. Om iemand in de buurt te kunnen waarschuwen, die snel in actie kan komen of de brandweer kan bellen.

Uw rookmelder op een smartphone bedienen en daar meldingen ontvangen? Dat kan op een paar verschillende manieren. Het is in ieder geval belangrijk dat de melder beschikt over een verbinding met internet of een simkaart. Dat laatste kan ook vanuit een centraal alarm, waarmee de rookmelder in verbinding staat. We zetten de mogelijkheden voor u op een rij.

Twee mogelijkheden: app of SMS

Kiest u voor een rookmelder die uw smartphone via internet waarschuwt? Dan is het belangrijk dat de melder verbonden is met internet. Of dat de melder verbonden is met een (alarm)centrale, die verbinding heeft met internet. Op die manier wordt het mogelijk om een melding door te geven, ook als u op dat moment niet thuis bent of zelfs in het buitenland verblijft.

Let op: apps zijn er voor Android en iOS. U kunt alleen een melding in de app ontvangen als u op dat moment beschikt over een dataverbinding.

Ter alternatief kunt u gebruik maken van een rookmelder met een SMS-functie. Ook op die manier kunt u een melding krijgen op uw smartphone of een andere mobiele telefoon. Sterker nog, u heeft er geen dataverbinding voor nodig. Dat komt met name in het buitenland of buiten Europa goed van pas, omdat u daar mogelijk niet altijd beschikt over internet. Houd er wel rekening mee dat de rookmelder of een centrale in huis een simkaart moet hebben, om de SMS naar uw telefoon te kunnen versturen.

Melding op uw smartphone van de rookmelder

Een rookmelder die uw smartphone waarschuwt zorgt voor een melding op het moment dat er iets aan de hand is. U voorkomt op die manier eenvoudig dat er rook of een brand kan ontstaan, zonder dat u daarvan op de hoogte bent.

En bent u zelf niet thuis of zelfs in het buitenland? Zodra u de melding ontvangt kunt u de buren inschakelen, net als anderen in de buurt. Vraag hen om een kijkje te nemen of contact op te nemen met de brandweer, die in actie kan komen. Vergelijk online de verschillende rookmelders of neem contact op voor deskundig advies, dan vertellen we u graag meer.