10 maart 2020

Zelf uw beveiliging installeren

Patrick Wessels

Rookmelder met smartphone-verbinding: ideaal voor op de boot of in de caravan

Benieuwd hoe u de situatie in uw caravan of op de boot goed in de gaten kunt houden, zonder daar steeds aanwezig te zijn? Een traditionele rookmelder geeft een luid geluidssignaal zodra er rook ontstaat, maar wie is er in de buurt om dit te horen en de brandweer te bellen? In veel gevallen is er niemand aanwezig, waardoor de rookmelder tevergeefs alarm slaat.

Dankzij de slimme rookmelders met smartphone-verbinding is dat verleden tijd. De rookmelder en uw telefoon staan met elkaar in verbinding, om een melding te geven die u in staat stelt om in actie te komen.  De rookmelders zijn gekoppeld aan een alarmsysteem waardoor u snel bericht krijgt wel zo handig!

Op afstand een melding van rookontwikkeling

Thuis is de kans groot dat u aanwezig bent, waardoor u de rookmelder zal horen. In de caravan of op de boot is dat vaak niet het geval. Het is dan prettig om te kunnen vertrouwen op een melding op uw smartphone. De rookmelder geeft de melding door via internet, zodat u meteen op de hoogte bent en in actie kunt komen. Wellicht kunt u de buren inschakelen om er meteen iets aan te doen of de brandweer bellen die er naartoe kunt gaan. U bent er in ieder geval eerder bij dan wanneer er alleen een traditionele rookmelder af zou gaan. 

Volledige controle vanaf uw smartphone

De rookmelder met smartphone-verbinding of communicatie met uw telefoon kan op verschillende manieren werken. Soms is er sprake van een melding via internet, terwijl andere modellen een GSM-verbinding gebruiken. Dankzij de simkaart die ze bevatten lukt het om een melding door te geven, ook als er geen internet beschikbaar is. Waar uw voorkeur ook naar uitgaat, in de beide gevallen krijgt u een melding van rookontwikkeling, om het niet te ver te laten komen. 

Rookmelder met smartphone-verbinding kopen 

Op zoek naar een slimme rookmelder die een melding kan geven op uw smartphone of telefoon? U heeft online de keuze uit verschillende modellen, die u in een aantal gevallen zelfs met elkaar kunt koppelen. Op die manier zorgt u thuis, in de caravan en bijvoorbeeld op de boot voor een zo veilig mogelijke situatie.

Ontdek online de verschillende rookmelders die er beschikbaar zijn. We vertellen u er bovendien graag meer over, bijvoorbeeld als u op zoek bent naar een specifiek toepassing.  

Vragen over rookmelders met smartphone-connectie of de rest van ons assortiment? Bel ons op telefoonnummer +31 (0) 475 410 897, stuur een e-mail naar klantenservice@gsm-secure.nl of gebruik ons online contactformulier. We horen graag van u.