15 april 2019

Alarmsystemen

Patrick Wessels

Persoonlijk veiligheidsalarm: de makkelijkste melding voor ouderen

Op zoek naar een persoonlijk veiligheidsalarm voor ouderen? Het is de makkelijkste melding die zij door kunnen geven, bijvoorbeeld als ze zijn gevallen of als er iets anders aan de hand is.

Eerder namen we het seniorenalarm al eens onder de loep. Het is een handig systeem dat ouderen bij zich kunnen dragen, om alarm te slaan zodra er wat aan de hand is.

U kunt helaas niet heel de dag aanwezig zijn, terwijl u het toch wilt weten als er iets aan de hand is. Voor het monitoren van ouderen kunt u gebruik maken van het persoonlijk veiligheidsalarm. Zij hebben hier geen last van, maar kunnen drukken op een noodknop zodra er wat aan de hand is. 

Persoonlijk veiligheidsalarm zonder abonnement

Wilt u het beste persoonlijk veiligheidsalarm kopen? Het is verstandig om goed te kijken naar de manier waarop deze werken. Veel van de modellen werken op basis van een abonnement, waardoor u maandelijks kosten maakt om de situatie in de gaten te (laten) houden.

Andersom bestaan er ook persoonlijke alarmen voor de veiligheid van ouderen zonder dit abonnement. Dat is voor de meeste mensen een betere keuze. U maakt eenmalig kosten voor het persoonlijk veiligheidsalarm, zonder dat u daar maandelijks voor dient te betalen.

Tip: kijk goed naar de bediening van het alarm en de mogelijkheid om meerdere personen te alarmeren. Wat gebeurt er als de eerste en tweede persoon die zijn geprogrammeerd niet beschikbaar zijn?

We zijn gespecialiseerd in dit type alarmen, waar onder andere ouderen goed gebruik van kunnen maken. Ideaal om alarm te slaan als er een keer wat aan de hand is, zodat u snel ter plaatse kunt zijn. 

Melding met een SIM-kaart

Het is niet nodig om gebruik te maken van een abonnement voor het persoonlijk veiligheidsalarm zelf. Houd er wel rekening mee dat u waarschijnlijk een SIM-kaart nodig heeft in het apparaat. Daarmee kan het apparaat contact opnemen met een aantal vooraf ingestelde nummers. Uiteraard betaalt u voor die simkaart wel de abonnementskosten. Soms kunt u gebruik maken van een prepaid-kaart, zodat u geen abonnementskosten betaalt.

Heeft u vragen over het persoonlijk veiligheidsalarm en hoe u daar het best gebruik van kunt maken? We adviseren u graag het beste model, afgestemd op de manier waarop u en de oudere die u wilt monitoren daar gebruik van willen maken. Bovendien leggen we u graag uit hoe u zonder een duur abonnement toch altijd contact op kunt laten nemen zodra er wat aan de hand is.