19 april 2018

Alarmsystemen

Patrick Wessels

Waar moet een alarmsysteem voor mijn huis aan voldoen?

Een alarmsysteem voor in huis kopen en benieuwd waar dat aan moet voldoen? We zetten 3 belangrijke eigenschappen op een rij, waarmee u in één klap een veel betere keuze kunt maken.

Let tijdens de aanschaf en aanleg van een alarmsysteem voor uw huis goed op het volgende:

  • Waterdichte beveiliging
  • Waarschuwingen op afstand
  • De kosten van het alarmsysteem

Aan de hand daarvan kiest u een systeem dat goed werkt en dat een melding geeft op het moment dat er wat aan de hand is. Bovendien betaalt u daarvoor eenmalig een eerlijk bedrag of bent u goed op de hoogte van de maandelijkse kosten daarvoor.

Waterdichte beveiliging

Het begint met een alarmsysteem voor in huis natuurlijk met waterdichte beveiliging. Zie de belangrijke inbraakmogelijkheden van uw woning niet over het hoofd. Bijvoorbeeld door zelf een keer te proberen in te breken of daar iemand anders voor te vragen.

Tip: vertel een vriend dat u de sleutel aan de binnenkant van de deur heeft laten zitten, waardoor u er niet meer in komt. Dan verhoogt u de noodzaak om binnen te komen, waardoor geen mogelijkheid onbelicht blijft.

Waarschuwingen op afstand: internet of GSM

Zodra u gebruik maakt van een alarmsysteem voor in huis hoopt u daar natuurlijk nooit een melding van te krijgen. Mocht dat toch een keer gebeuren, dan is het belangrijk dat u die melding zonder problemen ontvangt.

Een aantal van de systemen gebruikt wifi en een connectie naar het mobiele internet om u op de hoogte te brengen. Dat is geen probleem als u een abonnement voor mobiel internet heeft. In het buitenland (buiten Europa) is die verbinding niet altijd beschikbaar (of betaalbaar). Het alternatief is een melding via GSM, door middel van een SMS of een centrale die (geautomatiseerd) belt. Kijk goed naar de verschillende mogelijkheden en houd er rekening mee dat het GSM-signaal over het algemeen beter betrouwbaar is dan een melding via internet.

De kosten van het alarmsysteem

Tenslotte is het belangrijk om goed na te denken over de kosten van een alarmsysteem voor in huis. Denk aan de eenmalige kosten die u betaalt, maar ook aan die voor een eventueel abonnement.

Een deel van de systemen maakt gebruik van een abonnement, dat soms zelfs automatisch wordt geactiveerd. De kosten voor de aanschaf van het alarmsysteem lopen dan snel verder op, waardoor het systeem uiteindelijk een stuk duurder wordt. Kijk naar de mogelijkheden voor wel of geen abonnement en vergelijk de kosten.

Op die manier kiest u een goed alarmsysteem voor in huis, waarmee u uw woning op een grondige manier kunt beveiligen. Om indringers buiten de deur te houden en een melding te ontvangen als er toch een keer wat aan de hand is.