8 augustus 2018

Patrick Wessels

Mantelzorg alarmsysteem: GSM meldingen zodra er wat aan de hand is

Bent u mantelzorger en wilt u de situatie bij uw vader, moeder of beide ouders graag goed in de gaten houden? U zou er waarschijnlijk het liefst de hele dag een oogje in het zeil houden. En dat kan, zowel letterlijk als figuurlijk. Een draadloos alarmsysteem met GSM meldingen maakt dit mogelijk. Voor meldingen op uw mobiele telefoon, zelfs als u geen beschikking heeft over een internetverbinding.

Het alarmsysteem maakt gebruik van een SIM-kaart. Om SMS-meldingen te kunnen versturen of zelfs te kunnen bellen op het moment dat er iets aan de hand is. Dat betekent dat u zowel bij uw ouders als zelf geen internetverbinding nodig heeft, om er op afstand toch gebruik van te kunnen maken. Bijvoorbeeld aan de hand van een drukmat met een sensor, of in combinatie met een camera die wel gebruik maakt van internet.

Drukmat met een sensor

De drukmat met een sensor is goed geschikt om als mantelzorger in de gaten te houden waar uw vader, moeder of beide ouders zich bevinden. Een model met een Matigard Air Module zorgt er bijvoorbeeld voor dat u een melding ontvangt op het moment dat er iemand op gaat staan.

Wilt u een melding ontvangen zodra er iemand naar buiten gaat, of naar binnen stapt? In de beide gevallen krijgt u daar een melding van, zodat u op afstand goed op de hoogte bent. Gewoon via het GSM-signaal, waardoor het niet nodig is om daarvoor gebruik te maken van internet. De mat is uiteraard ook geschikt om in de gaten te houden in welke kamer iemand zich bevindt. Door de binnendeuren hiervan te voorzien.

Alarmsysteem met een camera

Wilt u er met het mantelzorg alarmsysteem daarnaast voor zorgen dat u de situatie letterlijk in de gaten kunt houden? U kunt een draadloos alarmsysteem met GSM-meldingen uitbreiden met een camera, die z’n beelden via internet kan delen. U heeft er dan dus zowel op locatie als zelf een internetverbinding bij nodig. Uiteraard kunt u de beelden ook op laten slaan op een lokale server, zodat u later de kans heeft om de beelden terug te zien. Op die manier kiest u eenvoudig zelf voor het systeem dat u zoekt, met GSM-meldingen als er wat aan de hand is of met de kans om via internet live mee te kijken.

Draadloos alarmsysteem met GSM meldingen

Op zoek naar een draadloos alarmsysteem met GSM meldingen om de mantelzorg iets gemakkelijker te maken? Bekijk de systemen die er beschikbaar zijn, met GSM-meldingen naar uw mobiele telefoon. Dankzij de eigen SIM-kaart in het systeem. Waardoor het niet nodig is om daarvoor gebruik te maken van een internetverbinding.