18 juni 2019

Alarmsystemen

Patrick Wessels

Kosten van een alarmsysteem: waar hangen die vooral van af?

De kosten van een alarmsysteem voor thuis, waar hangen die vooral van af? Het is een belangrijke vraag die veel klanten ons stellen. Ze vergelijken de alarmsysteem prijzen en ontdekken dat er grote verschillen bestaan.

Benieuwd naar wat een alarmsysteem kost en wat de voordelen zijn van een duurder systeem? Het gaat bijvoorbeeld om het aantal melders, bedieningspanelen en afstandsbedieningen die het systeem ondersteunt en waar u gebruik van maakt. Daarnaast maken de duurdere systemen veelal gebruik van netwerkcamera’s, die met elkaar in verbinding staan. Andersom is het goed mogelijk om een alarm te installeren zonder zo’n camera, waardoor de kosten een stuk lager uitvallen. 

Wat kost een huisalarm?

Wat kost een huisalarm en waar hangt dat van af? We zetten een paar belangrijke elementen op een rij:

  • Sensoren die inbraak detecteren
  • Gebruik van eventuele camera’s
  • Bijzetsloten bij het alarmsysteem

De sensoren die inbraak detecteren zijn van grote invloed op de prijs. De goedkopere systemen bevatten enkele sensoren, bijvoorbeeld om de voordeur en de openslaande ramen te beveiligen. In duurdere pakketten is er ook sprake van een sensor die de ruimte in de gaten kan houden, bijvoorbeeld om alle ramen en deuren goed te beveiligen.

Wilt u het alarmsysteem voor thuis uitbreiden met één of meerdere camera’s? Ook dat drijft de prijs op, vooral als u beelden in hoge kwaliteit wilt laten maken en u die via een apart scherm wilt kunnen bekijken. Op die manier voegen ook de bijzetsloten bij een alarmsysteem kosten toe. Aan de andere kant draagt het bij aan de beveiliging van uw huis, waardoor het verstandig is om daar zelf een afweging in te maken. Probeer na te gaan wat het u waard is om het huis goed te beveiligen tegen indringers van buitenaf. 

Aanschaffen en uitbreiden

Wilt u de kosten van een alarmsysteem laag houden om die aan te kunnen schaffen? Kijk goed naar de eenmalige een eventuele periodieke kosten, als u gebruik wilt maken van een abonnement. Op die manier zorgt u voor een systeem dat zowel nu als in de toekomst goed betaalbaar blijft.

De alarmsysteem prijzen lopen flink uiteen, waardoor een modulair exemplaar vaak de beste keuze is. U kunt beginnen met een deel van het systeem, om de belangrijkste delen van het huis goed te beveiligen. Vervolgens kunt u dat uitbreiden met extra sensoren, waardoor u uiteindelijk alle mogelijke ingangen naar de woning goed kunt afschermen. 

Alarmsysteem prijzen: vergelijk ze online

Wilt u online de alarmsysteem prijzen vergelijken of wilt u meer weten over de kosten voor een alarmsysteem? We zijn uw specialist voor het huisalarm, waar we u natuurlijk graag meer over vertellen. 

Stel ons uw vragen over het alarmsysteem en over de kosten daarvan, dan leggen we u graag uit waar u op dient te leggen. Op die manier kunt u de kosten voor het huisalarm goed in de hand houden, zonder dat het de beveiliging van uw woning in de weg zit.