21 februari 2020

Zelf uw beveiliging installeren

Patrick Wessels

Koolmonoxidemelder: smart systeem waarschuwt als u er niet bent

Gebruik maken van een koolmonoxidemelder, het liefst om ook meldingen te krijgen op het moment dat u niet thuis bent? Koolmonoxide is een gevaarlijke stof, die we niet kunnen ruiken of zien. Sterker nog, er is geen enkele mogelijkheid om dit gas zintuigelijk waar te nemen.

Het is voor de veiligheid op de boot, in de caravan en op andere plekken verstandig om er gebruik van te maken, net als bij u thuis. U krijgt dan een melding zodra er wat aan de hand is, dankzij het alarm dat begint te piepen. Toch is dat voor veel mensen niet voldoende, want wat gebeurt er op het moment dat u van huis bent?

Koolmonoxidemelder: waarschuwing bij hoge concentratie

Een koolmonoxidemelder geeft een waarschuwing bij een te hoge concentratie koolmonoxide in de lucht. We merken daar zelf helaas niets van, behalve dat we na verloop van tijd bewusteloos raken. Dat is gevaarlijk, omdat we op die manier zelfs kunnen overlijden aan een te hoge concentratie van dit gas. 

De melding die de melder geeft is doorgaans hard genoeg om die door heel het huis te horen. Toch krijgt u daar geen melding van op het moment dat u niet thuis bent, terwijl er wel gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Denk aan kinderen die misschien niet weten wat het signaal betekent of een ruimte die volloopt met koolmonoxide, waarna u er bij thuiskomt toch aan kunt worden blootgesteld. 

Waarschuwing als u er zelf niet bent

Zoekt u naar een mogelijkheid om een melding te krijgen als u zelf niet thuis bent? Een slimme koolmonoxidemelder kan u een melding geven op uw mobiele telefoon. Op die manier weet u ook op afstand of er iets aan de hand is, om meteen in actie te komen. Bijvoorbeeld als de kinderen wel thuis zijn of om te voorkomen dat u per ongeluk naar binnen gaat terwijl de concentratie heel hoog is opgelopen. 

Koolmonoxidemelder kopen

Een koolmonoxidemelder kopen en op zoek naar de verschillende modellen, bijvoorbeeld met slimme functionaliteiten? We zijn altijd op zoek naar de beste melders, zodat u uw huis daarmee kunt beveiligen en beschermen.  

Vragen over een koolmonoxidemelder of de rest van ons assortiment? Bel ons op telefoonnummer +31 (0) 475 410 897, stuur een e-mail naar klantenservice@gsm-secure.nl of gebruik ons online contactformulier. We horen graag van u.