22 augustus 2019

Smart-producten

Patrick Wessels

Koeling en verwarming op afstand schakelen: gebruik een smart wifi schakelaar

De koeling en verwarming op afstand schakelen, bijvoorbeeld als u niet thuis bent? Dat kan met een smart wifi schakelaar. Het is de makkelijkste manier om een apparaat in of uit te schakelen, zonder dat u daarvoor in de buurt hoeft te zijn.

Een wifi stopcontact schakelaar is geschikt om allerlei apparaten aan te sluiten. Het kan gaan om de televisie of een computer, maar ook om verwarming of koeling. Met name die laatste twee bieden handige mogelijkheden, bijvoorbeeld om ervoor te zorgen dat het lekker warm of lekker koel is op het moment dat u aankomt. 

Op afstand alles onder controle

Dankzij de smart wifi schakelaar heeft u ook op afstand heel uw huis eenvoudig onder controle. Schakel de verwarming of de koeling alvast in als u naar huis gaat, of zorg er in de caravan en op de boot voor dat u de systemen slim kunt uitvoeren. Wanneer u geen goed werkend WiFi-netwerk heeft in de caravan, boot of vakantiehuis is er ook de gsm-smartplug-stopcontact-master waarmee u met het GSM-netwerk op afstand kunt schakelen.

Het gaat om een smart plug met wifi, waardoor u die kunt verbinden met het draadloze netwerk waar u gebruik van maakt. Een smartplug wifi schakelaar is op die manier een ideale keuze om het huis te automatiseren, zonder dat u daar veel technische kennis bij nodig heeft.

Het is in plaats daarvan voldoende om de speciale stekker in het stopcontact te steken. Het apparaat kan verbinding maken met uw wifi-netwerk. De aansluiting in de speciale stekker biedt de mogelijkheid om het apparaat aan te sluiten, dat daarmee ineens ‘slim’ geworden is. Op die manier kunt u een traditionele koeler of verwarming slim maken, zodat u die ook op afstand kunt bedienen en de ruimte alvast kunt laten koelen of verwarmen. 

Wifi schakelaar: aan- en uitzetten

Een smart wifi schakelaar biedt de mogelijkheid om apparaten aan en uit te zetten met een druk op de knop, ook als u niet thuis bent. Daarnaast is het met de slimme apparaten mogelijk om een ondergrens in te stellen om de verwarming in te laten schakelen of een bovengrens te gebruiken voor koeling.

Bovendien zijn er alarmfuncties beschikbaar, bijvoorbeeld om stroomuitval vast te stellen als u niet thuis bent. Handig om de koelkast op aan te sluiten, zodat u het weet als de stroom is uitgevallen en de producten in de koelkast misschien niet langer goed zijn. 

Smart plug met wifi kopen

Een smart plug met wifi kopen of gebruik maken van een startplug wifi schakelaar? U heeft de keuze uit een aantal slimme producten. Ze maken verbinding met het wifi-netwerk en zorgen er daarmee voor dat er allerlei handige functies beschikbaar komen. Dat gaat om het schakelen op afstand, maar ook om meldingen die u op de hoogte brengen van stroomuitval of andere belangrijke situaties. Bekijk online de smart producten die er beschikbaar zijn, waar we u uiteraard ook meer over kunnen vertellen.