8 augustus 2018

Zelf uw beveiliging installeren

Patrick Wessels

IP camera kopen en ophangen: 3 tips voor de juiste plaats

Een IP camera kopen en die op de juiste plek ophangen? Met een camerasysteem op basis van IP (Internet Protocol) heb je overal toegang tot de beelden, bijvoorbeeld vanaf een smartphone of een tablet. Het is dan natuurlijk wel belangrijk om aan de beelden ook echt iets te hebben, vandaar dat we graag helpen die goed op te hangen.

Hang de IP camera op met de volgende 3 tips voor de juiste plaats:

  • De juiste hoogte: 1,7 of 3 meter hoog
  • Goed in het zicht: afschrikwekkende werking
  • Met het licht mee monteren

De juiste hoogte: 1,7 of 3 meter hoog

De juiste hoogte voor een IP camera is afhankelijk van een paar belangrijke factoren. Is er geen risico op vandalisme of is dat risico klein? Dan is een hoogte van 1,7 meter goed geschikt. De politie adviseert deze hoogte, om met name de hoofden in beeld te brengen van personen die kwaad in de zin (lijken te) hebben.

Is het risico op vandalisme wel groot? Voorkom dan dat potentiële daders bij de camera kunnen komen, door die 3 meter hoog te hangen. Op die manier kan niemand er zomaar bijkomen, waardoor de camera de beelden ongestoord kan maken en u daar (live of later) naar kunt kijken.

Goed in het zicht: afschrikwekkende werking

De IP camera maakt beelden van verdachte situaties en is op die manier heel direct van toegevoegde waarde. Wilt u voorkomen dat die situaties zich voordoen? Ook daarbij kan de camera een rol spelen, door die heel opvallend in het zicht te hangen. Eventuele inbrekers of anderen met kwaad in de zin zullen zich bewust zijn van de camera en zich daar naar gedragen. Het grootste deel van hen zal de benen nemen, op zoek naar een makkelijker ‘slachtoffer’. De afschrikwekkende werking van een camera is optimaal als die goed in het zicht hangt.

Met het licht mee monteren

Monteer de IP camera tenslotte zoveel mogelijk met het licht mee. Met het licht van de zon of van een lamp mee, waardoor er zo min mogelijk tegenlicht ontstaat. Op die manier kan de camera goede beelden maken, waarop u daadwerkelijk kunt zien wat er aan de hand is.

Geen mogelijkheid om de IP camera met het licht mee op te hangen? Kies voor een model met WDR (Wide Dynamic Range) of HDR (High Dynamic Range), zodat u het effect van silhouetten en schaduw enigszins kunt beperken.

IP camera kopen: online assortiment bewakingscamera’s

U kunt online een van de bewakingscamera’s kopen, om die op te hangen als IP camera. Om de situatie goed in de gaten te houden en live mee te kijken of de beelden terug te kunnen spoelen. Gebruik onze tips om de juiste plaats te kiezen, zodat de beelden optimaal waardevol zijn.