8 augustus 2018

GSM Secure

De ideale koolmonoxidemelder: 3 belangrijke functionaliteiten en opties

Een koolmonoxidemelder kopen, maar weet u niet goed waarop te letten? Het is natuurlijk belangrijk dat de melder een signaal geeft bij koolmonoxide, het liefst minimaal 85dB hard. Op die manier is het signaal goed te horen, ook als u zich op dat moment op een andere verdieping in een andere kamer bevindt.

Daarnaast is het verstandig om goed te kijken naar de verschillende functionaliteiten en opties. We zetten er 3 op een rij, waarmee u eenvoudig kiest voor een koolmonoxidemelder die in het gebruik heel praktisch blijkt te zijn.

Zelftestfunctie: iedere 2 maanden testen

Een koolmonoxidemelder met een zelftestfunctie maakt het eenvoudig om na te gaan of deze nog werkt. Probeer dat iedere paar maanden te doen. Op die manier voorkomt u dat de melder het niet meer doet, op het moment dat er toch een keer wat aan de hand is. De zelftest kost maximaal een paar minuten van uw tijd en is eenvoudig uit te voeren, dus daarmee een kleine moeite.

Spanningsbewaking: melding bij lege batterijen

Los van de werking van de melder is het natuurlijk belangrijk dat deze voldoende spanning op de batterijen houdt. Alleen op die manier is het mogelijk om een signaal te geven als er een keer wat aan de hand is.

Kies daarom voor een koolmonoxidemelder met spanningsbewaking. Die houdt in de gaten of de batterijen nog voldoende vol zijn. Is dat (bijna) niet meer het geval? Dan geeft de melder een signaal, zodat u weet dat het tijd is om er nieuwe batterijen in te plaatsen en er weer gebruik van te maken.

Vrijstaande plaatsing of aan de mand: flexibiliteit

Tenslotte is het een handige optie om de melder op meerdere manieren te kunnen plaatsen. Kies bij voorkeur voor een model dat u zowel aan de wand op kunt hangen als vrijstaande kunt plaatsen. Dan kunt u er thuis eenvoudig een geschikte plek voor zoeken. En die later eventueel nog een keer veranderen, bijvoorbeeld als de installatie verandert of als u de ruimte op de muur of vrijstaand op een andere manier nodig heeft. Met de vrijheid van deze melders vindt u altijd een geschikte plaats in de kamer.

Online koolmonoxidemelder kopen

U kunt online een koolmonoxidemelder kopen, waarmee u zorgt voor de belangrijke veiligheid in huis. Bekijk online de melder die u kunt bestellen, waar we u uiteraard meer over kunnen vertellen. Heeft u vragen over een melder voor koolmonoxide of hoe u die kunt bestellen? Neem contact met ons op, dan leggen we het u graag uit.