8 augustus 2018

GSM Secure

Een huisalarm kopen? Stel 3 vragen om het beste systeem te vinden

Een huisalarm kopen, maar vindt u het lastig om een goede keuze te maken? U heeft online de keuze uit tal van systemen. Daarom zetten we 3 vragen voor u op een rij, die u kunt gebruiken om eenvoudig het beste systeem te vinden.

Stel de drie vragen en bekijk vervolgens bijvoorbeeld een systeem dat u via uw GSM kunt bedienen, zodat dit ook op afstand mogelijk is. Zo zorgt u eenvoudig voor een huisalarm dat aan uw wensen voldoet, terwijl het uw woning op een betrouwbare manier goed kan beveiligen en bewaken.

Naar wie moet het huisalarm bellen bij een melding?

Een belangrijke eerste vraag als u een huisalarm wilt uitkiezen. Sommige systemen zijn gekoppeld aan een centrale en kunnen meteen contact opnemen op het moment dat er iets aan de hand is. Vervolgens komt er iemand langs, om de situatie ter plekke te controleren. Het is ook mogelijk om het systeem naar u te laten bellen, zodat u zelf kunt besluiten om wel of geen actie te ondernemen.

Let op: een huisalarm dat naar een centrale belt vraagt vaak om een abonnement. Houd rekening met die kosten, bovenop de aanschaf en eventuele installatie.

Wilt u rookmelders en andere sensoren combineren?

Zodra u weet wie het systeem moet bellen als er wat aan de hand is kunt u verder nadenken over de installatie en configuratie. Wilt u het huisalarm het liefst standalone gebruiken, of die combineren met andere sensoren waar u gebruik van maakt? Sommige systemen bieden de mogelijkheid tot koppelingen met rookmelders en andere sensoren. Zodra die een waarschuwing geven zal ook het huisalarm meedoen, zodat u er eerder van op de hoogte bent dat er wat aan de hand is.

Tip: u kunt de koppeling ook gebruiken om rookmelders en andere sensoren ‘slim’ te maken. Via het huisalarm krijgt u dan ook op afstand een melding als er wat aan de hand is.

Hebben de camera’s nachtzicht?

Wilt u het huisalarm gebruiken in combinatie met camera’s? Vraag u dan goed af of de camera’s nachtzicht hebben en probeer na te gaan wat de kwaliteit daarvan is. De meeste problemen doen zich in het donker voor, waardoor het belangrijk is om ook dan goed te kunnen zien wie er langsloopt of wat er gebeurt.

Huisalarm kopen: mobiele alarmsystemen en meer

Een huisalarm kopen en daarvoor op zoek naar een mobiel alarmsysteem? Bekijk die systemen, net als de andere opties online. We zetten het voor u op een rij, zodat u de mogelijkheden met elkaar kunt vergelijken. En komt u er zelf niet uit, maar wilt u wel graag het beste model kopen? Neem contact met ons op, dan vertellen we u daar graag meer over.