8 september 2018

GSM Secure

Hoe werkt een koppelbare rookmelder? Draadloos verbonden

Een koppelbare rookmelder kopen? De veilige keuze in huis, omdat u van alle melders een signaal krijgt op het moment dat er wat aan de hand is. De melders staan draadloos met elkaar in contact, zodat u meteen op de hoogte bent zodra er ergens in huis brand ontstaat.

Het is belangrijk om de koppelbare rookmelder op de juiste plaats te installeren, zoals dat ook geldt voor andere modellen. Gebruik onze handige tips voor een goede plaatsing, zodat de rookmelder snel een signaal geeft op het moment dat er wat aan de hand blijkt te zijn.

Draadloze verbinding: onderling in contact

Traditionele rookmelders werken standalone. Ze staan op zichzelf, en geven een signaal op het moment dat ze rook detecteren. Een hard geluidssignaal moet er vervolgens voor zorgen dat u dit ook helemaal op zolder of juist beneden zal horen, net als wanneer u even buiten bent in de tuin.

Dankzij technologische ontwikkelingen is het nu mogelijk om gebruik te maken van de koppelbare rookmelder. Die staat in verbinding met de andere melders die u in huis heeft, zonder dat u daarvoor gebruik hoeft te maken van bekabeling. In plaats daarvan is er sprake van een draadloze verbinding, die het signaal van de ene melder naar de andere melder door kan geven. Het plaatsen en installeren is eenvoudig, zowel in een nieuwe als in een bestaande woning.

Signaal door alle rookmelders

De koppelbare rookmelder maakt gebruik van radiofrequentie. Dit is een draadloos signaal, zoals we daar met meer apparaten gebruik van maken. De eigen frequentie van de melders zorgt ervoor dat die met elkaar kunnen communiceren, zonder dat er storing op zal treden.

Zodra een van de melders rook detecteert zendt die twee signalen uit. Een geluidssignaal dat u goed zal horen. Net als de radiofrequentie om binnen een fractie van een seconde de andere melders in huis te waarschuwen.
Op die manier kan de ene melder de volgende waarschuwen, waardoor het signaal heel het huis door gaat. De melder op zolder die rook detecteert waarschuwt zo ook de melder op de overloop op de eerste verdieping, de melder in de gang en bijvoorbeeld die in de woonkamer. Zo bent u er snel van op de hoogte, omdat alle melders samen zorgen voor een uitstekend hoorbaar signaal.

Koppelbare rookmelder kopen

Een koppelbare rookmelder kopen en daarmee zorgen voor de maximale veiligheid in huis? U heeft online de keuze uit verschillende modellen, altijd op basis van de hoogst mogelijke kwaliteit. Eenvoudig draadloos te koppelen en te plaatsen, waardoor dit niet moeilijk hoeft te zijn. Bekijk online de verschillende rookmelders en bestel een van de draadloze modellen die u eenvoudig aan elkaar kunt koppelen.