17 januari 2019

Alarmsystemen

Patrick Wessels

Deurintercom met camera via wifi: zonder hak- en breekwerk aan de slag

De deurintercom met camera maakt het een stuk veiliger om de deur open te doen. ’s Avonds als het donker is, maar ook overdag als u niet weet wie er voor staat. U kunt op uw smartphone zien wie het is of daar een apart videoscherm voor gebruiken. Een fijn idee, zowel voor uzelf als voor ouderen die de deur liever niet altijd meer open doen.

Camera voor buiten

Let er bij de keuze voor een deurintercom met camera op dat er camera’s beschikbaar zijn voor binnen en voor buiten. De modellen voor binnen zijn goed geschikt in wooncentra waar iemand een eigen voordeur heeft, die zich niet buiten bevindt. Wilt u een camera ophangen in de buitenlucht? Dan is het belangrijk dat het model geschikt is voor buiten. U kunt dit herkennen aan de juiste IP-waarde, die hoger is dan bij camera’s voor binnen.

Zonder hak- en breekwerk plaatsen

Kies bij voorkeur voor een moderne deurintercom met camera met wifi. Op die manier is het niet nodig om hak- en breekwerk te verrichten. Het is in plaats daarvan voldoende om de camera van stroom te voorzien. Afhankelijk van het model kan dat met batterijen of met een stroomaansluiting.

De modellen op batterijen zullen het aangeven als die bijna leeg zijn, zodat u ze op tijd kunt vervangen. Het is niet nodig om leidingen aan te leggen of de kozijnen af te breken. In plaats daarvan maakt u gebruik van wifi om de verbinding mogelijk te maken, zodat u daar ook in een bestaand huis makkelijk mee aan de slag kunt.

Kijken en spreken

Een goede deurintercom met camera biedt een paar verschillende mogelijkheden:

  • Beelden bekijken
    Op een smartphone of een videoscherm. Overdag en ’s avonds, dankzij infrarood-mogelijkheden. Op die manier is het altijd duidelijk wie er voor de deur staat.
  • Spreken met wie er voor de deur staat
    Een model met een microfoon maakt het mogelijk om iemand te vragen wie het is of waarom die persoon aanbelt.
  • Luisteren naar wie het is
    De goede deurintercoms bieden de mogelijkheid voor de ander om terug te spreken, zodat u kunt horen wie het is en of u de deur moet opendoen.

Deurintercom met camera kopen

Benieuwd naar de beschikbare modellen voor een deurintercom met camera? U heeft online de keuze uit een paar modellen, zowel voor binnen als voor buiten. Voorzien van wifi, waardoor er geen hak- en breekwerk aan te pas hoeft te komen om ze te plaatsen. En heeft u vragen over een van de modellen of over het gebruik daarvan? Neem contact op, dan vertellen we u er graag meer over.