11 juli 2016

Zelf uw beveiliging installeren

René Moonen

Deurbeveiliging de beste tips!

Voor veel mensen is het na zonsondergang niet meer fijn om de deur open te maken en dat is niet geheel onterecht. Deurbeveiliging is een “hot topic”. Het aantal woningovervallen stijgt snel. Criminele bendes kiezen zorgvuldig hun slachtoffers uit. Daarbij heeft een woningoverval grote impact op het slachtoffer. Men wordt vaak in de eigen woning overvallen en gedwongen om spullen af te staan. De daders willen snel veel buit maken en gebruiken in verhouding veel geweld. Maar wat kunt u nu zelf doen om de riscico’s te verminderen en uw voordeur te beveiligen? Is het aanbrengen van een deurspion voldoende of bent u beter af met een deurcamera. Zie hieronder onze tips voor deurbeveiliging.

Tip 1:  Zorg voor goed hang- en sluitwerkdeurbeveiliging kierstandhouder

Beveilig de deur met goed hang- en sluitwerk. Beveilig de deur ook compleet. Sloten uitgerust met driepuntsluitingen. Anti-inbraakpennen in de scharnieren. Inbraakwerend (op zijn minst een vertragende werking) glas indien van toepassing en monteer een zogenaamde kierstandhouder. Mocht er geen raam in de deur zitten of naast de deur vergeet dan niet om een deurspion te monteren voor de beste deurbeveiliging.

Tip 2: Deurbeveiliging begint met goed zicht

De traditionele deurspion wordt al vaak in woningen toegepast. Voor veel ouderen die slecht ter been zijn, heeft de deurspion als nadeel dat men toch naar de voordeur moet lopen. Ook kunnen kinderen die alleen thuis zijn niet bij het hoge gaatje om te kunnen kijken wie er voor de deur staat. Daarom is de digitale deurspion tegenwoordig een goed alternatief. De deurspion kan draadloos aangesloten worden. Ook kan de deurspion uitgevoerd worden met een sim-kaart en functioneert dan ook gelijk als telefoonkiezer. Het camera gedeelte kan in het bestaande gat van de huidige deurspion gemonteerd worden. Het schermpje kan afgenomen worden zodat ook kinderen kunnen kijken wie er voor de deur staat.

Tip 3: Maak niet de deur open voor onbekenden.

Deze tip wordt vaak aan kinderen gegeven die alleen thuis mogen blijven. Als volwassene denk je vaak dat het niet zo’n vaart zal lopen. Maar de meeste woningovervallen (55%) beginnen door aan te bellen. Dit gebeurt vaak in de avonduren met een piek rond de klok van 20.00u. Afwas aan de kant, kinderen in bed, mensen beginnen aan de avond. Als men geen bezoek verwacht wordt men snel nieuwsgierig als er rond dit tijdstip wordt aangebeld. Voor collectanten of pakketbezorgers is het toch aan de late kant zodat men toch geprikkeld wordt om de deur te openen. Doe dit echter niet voordat men weet wie er aan de deur staat.

Deurcamera met of zonder wifi

Voor de deurbeveiliging kan men een deurcamera met opname (TVAC16000) installeren. Men kan niet alleen kijken wie er aan de deur staat, maar ook luisteren wat er gezegd wordt. De infrarood deurcamera maakt scherpe beelden bij volledige duisternis. De basisset is uit breiden tot 4 deurcamera’s (TVAC16100). De werking van deze deurcamera is niet afhankelijk van een wifi signaal, maar maakt gebruik van een eigen draadloos netwerk op 433 Mhz.  Wilt men echter wel gebruik maken van uw eigen wifi netwerk dan is de deurcamera via wifi en bijhorende app (TVAC19100A) een goede oplossing. Ook als u gedurende de dag even een kijkje wilt nemen bij uw voordeur.

 

Tip 4: Gebruik uw alarmsysteem optimaal

Heeft u bij deurbeveiliging ook al eens aan een alarmsysteem gedacht? Nee, dat is erg jammer, want bent u in het bezit van een alarmsysteem dan kunt u de mogelijkheid onderzoeken om een overvalknop te installeren. De meeste alarmsystemen bezitten namelijk (ook al zijn ze draadloos) de mogelijkheid om een bedrade overvalmelder aan te sluiten en een ‘stil alarm’ te activeren. Hierdoor kunt u het alarmsysteem optimaal gebruiken, ook als het niet aan staat.

 

 

Tip 5: Blijf rustig en speel niet de held

Mocht u toch slachtoffer worden van een woningoverval blijf dan rustig en ga niet de held spelen. Uit onderzoek blijkt dat overvallers oudere mensen onderschatten en denken dat deze een makkelijke prooi zijn. Maar de statistieken wijzen anders uit. Ouderen reageren vaak verassend assertief en raken daardoor gewond.

Bekijk meer

Summary
Deurbeveiliging de beste tips!
Article Name
Deurbeveiliging de beste tips!
Description
De beste tips voor uw deurbeveiliging. Van deurcamera tot deurspion, wat is de beste oplossing voor uw situatie. Wat te doen naast hang- en sluitwerk?
Author
Publisher Name
GSM Secure
Publisher Logo