17 januari 2019

Gevarenmelders

Patrick Wessels

Brandmelder: 220v of op batterijen en met veilige koppeling

Brandmelder kopen en benieuwd naar de beste keuze? Er zijn modellen beschikbaar met de bekende accu’s of batterijen, net als exemplaren aangesloten op het stroomnet. We spreken dan van een ‘brandmelder 220v’. Wat is de beste keuze?
Onafhankelijk van de brandmelder die u kiest is het belangrijk om die goed te plaatsen. Niet in de keuken, maar waar dan wel? Met een paar handige tips zorgt u eenvoudig voor de juiste plaats in huis.

Brandmelder 220v: nooit meer batterijen vervangen

Een brandmelder op 220v voorkomt dat u ooit nog batterijen dient te vervangen. Er is geen sprake van een batterij of een accu, omdat de melder z’n stroom gewoon uit het stroomnet haalt. Net als een apparaat dat u in het stopcontact zou steken.

Houd er rekening mee dat er een stroomaansluiting beschikbaar moet zijn op de plek waar u de brandmelder plaatst. Goed te doen in nieuwbouw of bij een ingrijpende verbouwing, maar niet zo handig in een bestaande woning.

Brandmelders met een accu: jaren zonder zorgen

Gelukkig kunt u goed gebruik maken van brandmelders met een accu of met batterijen. De moderne modellen gaan zeer zuinig om met elektriciteit, terwijl ze 24/7 stand-by staan om een signaal te geven bij rookontwikkeling.

Sommige modellen bieden een levensduur tot 10 jaar, waardoor het haast nooit nodig is om de batterijen of accu te vervangen. In plaats daarvan maakt u er zorgeloos gebruik van, volledig draadloos aan het plafond of aan de wand.

Brandmelders koppelen: op 220v en met accu

Zowel met een brandmelder op 220v als met een accu of batterijen is het verstandig om de koppelbare varianten te overwegen. Het is een recente innovatie, die ervoor zorgt dat alle brandmelders afgaan op het moment dat één daarvan rook signaleert.

De melders staan met elkaar in contact en waarschuwen elkaar. Binnen een fractie van een seconde gaan alle melders af, waardoor u dat zelfs in de verste uithoek van het huis of achterin de tuin goed kunt horen. Een veilig idee, zodat u direct actie kunt ondernemen of kunt vluchten.

Brandmelder kopen: rookmelders in het assortiment

Een brandmelder kopen en benieuwd naar de verschillende modellen die er beschikbaar zijn? Ontdek online ons uitgebreide aanbod, Met veilige keuzes voor thuis, om op een makkelijke manier gebruik van te maken. Met een lange batterijduur en koppelbaar, zodat u eenvoudig zorgt voor een veilige situatie. En heeft u vragen over een 220v brandmelder of een ander model? Neem contact met ons op, dan vertellen we u er graag meer over.