6 december 2018

Alarmsystemen

GSM Secure

Bewegingsmelder alarm plaatsen: pas op met huisdieren

Een bewegingsmelder alarm kopen? Het gaat om een melder die beweging detecteert, om aan te sluiten op het alarm. Een belangrijke sensor, die voorkomt dat iemand ongemerkt binnen kan komen. Handig in huis, net als op de camping in een camper of op de boot. Laat de sensor de omgeving in de gaten houden, zodat u met een gerust hart kunt gaan slapen of het huis kunt verlaten.

We zetten een paar tips op een rij om de bewegingsmelder voor het alarm op te hangen. Houd er rekening mee dat de sensor zowel beweging als warmte signaleert en pas op het huisdieren. Het is bijvoorbeeld verstandig om de sensor ondersteboven te hangen. Houd tenslotte rekening met het maximale bereik van 10 meter.

Beweging en warmte

Een bewegingsmelder alarm signaleert, uiteraard, beweging. Maar, dat is niet alles. De sensor let ook op warmte. Iets dat omvalt zal niet zomaar tot een melding leiden, net als wuivende takken van bomen op de camping. Als er sprake is van zowel beweging als warmte geeft de melder wel een signaal.

120cm van de grond

Heeft u huisdieren en wilt u voorkomen dat zij het alarm laten afgaan? Dan is het verstandig om de melders minimaal 120cm van de grond te hangen. En sterker nog, dat is een betere positie dan hoger in huis. Op 120cm heeft u namelijk de mogelijkheid om de melder ondersteboven te hangen. De kijkhoek van de melder wijst dan omhoog, waardoor er onder de 120cm niets wordt geregistreerd. Uw huisdier kan er op die manier onderdoor lopen, zonder dat het alarm steeds af zal gaan.

Maximaal bereik: 10 meter

Gaat het om een grotere ruimte die u wilt beveiligen met een bewegingsmelder alarm? Dan is het belangrijk om rekening te houden met het maximale bereik. Het gaat doorgaans om circa 10 meter. Buiten dat bereik kan de melder geen beweging meer detecteren, waardoor het alarm niet af zal gaan als er wat gebeurt. U kunt meerdere melders combineren om ook aan de andere kant van de ruimte beweging vast te laten stellen. Op die manier zorgt u voor een alarm dat afgaat bij beweging, mits er ook sprake is van warmte van een persoon of een dier.

Bewegingsmelder alarm kopen

Een bewegingsmelder alarm kopen en benieuwd naar de mogelijkheden? Ontdek de verschillende alarmsystemen die er beschikbaar zijn, waarvoor u gebruik kunt maken van een dergelijke sensor. Die houdt in de gaten of er sprake is van beweging, om u daarvoor te kunnen waarschuwen. Zodat u gerust van huis kunt gaan of lekker kunt gaan slapen, omdat de bewegingsmelder de situatie in de gaten houdt en alarm slaat als er iets aan de hand lijkt te zijn.