9 oktober 2018

GSM Secure

Beveiligingscamera set met wifi: hoe werkt een netwerk IP camera?

Een beveiligingscamera set met wifi kopen? Het is de combinatie van een camera met alles wat u nodig heeft om de beelden daarvan te kunnen bekijken. Voorzien van wifi, waardoor het via een draadloos netwerk mogelijk is om die te bevestigen waar u wilt.

Het grote voordeel van een camera met wifi is dat u die eenvoudig kunt plaatsen en de beelden elders in huis kunt bekijken. Of zelfs buitenshuis, bijvoorbeeld op een smartphone of uw tablet. Op die manier bent u altijd op de hoogte van wat er gebeurt, zelfs als u op vakantie of op reis bent.

Netwerk IP camera’s: verbinding via internet

Een beveiligingscamera set met wifi maakt gebruik van een IP netwerkcamera. Dat is een camera voorzien van een internetaansluiting. Volledig draadloos, waardoor het niet nodig is om hiervoor gebruik te maken van bekabeling.

Let op: een draadloze netwerk IP-camera heeft geen bedrade internetaansluiting. Uiteraard is er wel sprake van een stekker voor het stopcontact, om de camera van stroom te voorzien.

Een beveiligingscamera set met wifi is op die manier een uitstekende keuze, vooral in bestaande woningen waar u niet zit te wachten op hak- en breekwerk. Dat is niet nodig met een draadloze camera die werkt via internet. In plaats daarvan kunt u die ophangen waar u wenst. De draadloze verbinding zorgt ervoor dat u de beelden in huis of zelfs op reis kunt bekijken, via een meegeleverd display of op een mobiel apparaat zoals uw smartphone.

GSM alarmsysteem met camera

U kunt gebruik maken van een GSM alarmsysteem met camera, zoals de modellen van Matigard. Op die manier combineert u de beveiligingscamera set met wifi met de mogelijkheid om de beelden daarvan ook op afstand te bekijken.

U heeft voldoende aan een smartphone om de beelden te bekijken of kunt gebruik maken van een mobiele telefoon om waarschuwingen per SMS en telefoon te ontvangen. Op die manier bent u er snel van op de hoogte als er iets aan de hand is. Het kan dan gaan om een signaal van een bewakingssysteem, net als om een drukmat die iemand signaleert of de bel die afgaat zodra er iemand voor de deur staat.

Bewakingscamera kopen: een overzicht

Een beveiligingscamera set met wifi kopen of op zoek naar een GSM alarmsysteem dat een melding verstuurt op het moment dat er iets aan de hand is? U heeft online de keuze uit een aantal geschikte modellen.

Bekijk de bewakingscamera’s bij ons uit het assortiment, zodat u die op uw gemak kunt vergelijken. En bent u benieuwd naar de onderlinge verschillen of zoekt u advies door een deskundige? Neem contact met ons op, dan vertellen we u er graag meer over.