13 juli 2017

Patrick Wessels

Beveiliging van de boot: alarmsysteem zonder wifi

Het draadloze alarmsysteem met wifi is voor thuis een prettige keuze. Uitstekende beveiliging, op basis van een draadloos signaal. Geen noodzaak om draden te trekken, waardoor u er meteen gebruik van kunt maken. Tenminste, zolang er wifi beschikbaar is. Dat maakt de systemen bijvoorbeeld een stuk minder goed geschikt voor op de boot.

In veel havens is er geen wifi beschikbaar of is de verbinding daarvoor onvoldoende betrouwbaar. Het alternatief? Er zijn systemen beschikbaar op basis van een GSM-signaal. Ze gebruiken daarvoor een eigen simkaart, waarmee u er voor kunt zorgen dat u geen wifi nodig heeft. Dat betekent uitstekende beveiliging van de boot, ook in een haven waar geen wifi beschikbaar is of waar de verbinding regelmatig wegvalt.

Telefoonoproep of SMS-bericht

Het GSM alarmsysteem voor op de boot maakt in plaats daarvan gebruik van het GSM-signaal. Dat betekent een telefoonoproep of een SMS-bericht op het moment dat er wat aan de hand is. U bent daar meteen van op de hoogte dankzij een melding op uw mobiele telefoon.

Tip: dankzij de GSM alarmsystemen voor de boot heeft u daar zelfs geen smartphone bij nodig. De telefoonoproepen en SMS-berichten kunt u ook op een reguliere mobiele telefoon gewoon ontvangen.

Uiteraard bestaan er meer Smart Home-producten op basis van het GSM-signaal, zodat u daarmee niet afhankelijk bent van (betrouwbare) wifi. Bekijk bijvoorbeeld ook de rookmelders met een SMS-functie. U krijgt dan een bericht op het moment dat er rook gedetecteerd wordt. U bent meteen op de hoogte om de hulpdiensten in te schakelen of uzelf in veiligheid te brengen.

Draadloos alarmsysteem op de boot

Het is bij een beveiligingssysteem voor de boot verstandig om goed na te denken over de uitvoering daarvan en het gebruikte protocol. We adviseren een draadloos alarmsysteem om te voorkomen dat u kabels dient te trekken, bij voorkeur op basis van het GSM-signaal.

Bekijk de diverse alarmsystemen, zodat u daar op uw gemak een keuze uit kunt maken. Met de draadloze systemen kunt u die ook in bestaande boten eenvoudig integreren. Het is voldoende om het systeem aan te brengen en te configureren in combinatie met uw mobiele telefoon of smartphone.

Dankzij het GSM-signaal voor het alarmsysteem op de boot is de beveiliging goed in orde. U bent niet afhankelijk van eventuele wifi in de haven. In plaats daarvan krijgt u meteen een melding op het moment dat er wat aan de hand is, om direct actie te ondernemen of de hulpdiensten in te schakelen.

Bekijk de verschillende alarmsystemen voor op de boot om daar uw keuze uit te maken. Kies uit de modellen zonder wifi, zodat u kunt rekenen op een telefoonoproep of een SMS-bericht op het moment dat er onverhoopt een keer wat aan de hand is.