17 januari 2019

Gevarenmelders

Patrick Wessels

Beste koolmonoxidemelder kopen: let op de montage en sirene

De beste koolmonoxidemelder kopen en benieuwd waarop te letten? We hielpen u daar als eens mee op weg, aan de hand van een aantal belangrijke factoren.

Deze keer gaan we in op de sirene, de montage en de levensduur van de sensor. Het zijn andere belangrijke aspecten van de koolmonoxidemelder, waarmee u de beste keuze maakt om veilig te kunnen wonen.

Waarop letten voor de beste koolmonoxidemelder?

Let bij de keuze voor een koolmonoxidemelder in ieder geval op de:

  • Krachtige piëzosirene
  • Montage: aan de wand en vrijstaand
  • Levensduur van de sensor

Krachtige piëzosirene

Een piëzosirene is het best geschikt, omdat dit zorgt voor een hard en indringend geluid waar u snel wakker van zal worden. Bovendien gaat het geluid gemakkelijk door een paar deuren heen, waardoor u dit door heel het huis zal horen.

Een goede sirene is belangrijk, omdat u op die manier meteen op de hoogte bent van eventuele problemen. De koolmonoxidemelder doet z’n werk en laat het u weten als u in actie moet komen, zodat het daar niet aan zal liggen. Kies voor minimaal 80 tot 85 dB, voor een hard geluid dat u snel zal horen.

Montage: aan de wand en vrijstaand

Het is gebruikelijk om de beste koolmonoxidemelder aan de muur te hangen, maar wist u dat er ook een andere mogelijkheid bestaat? Sommige modellen bieden de mogelijkheid om de melder ook los neer te zetten. Een handige keuze, zodat u daarmee altijd goed uit de voeten kunt. Kies bij voorkeur een model dat u op kunt hangen of neer kunt zetten, zodat u die thuis eenvoudig goed kunt plaatsen.

Levensduur van de sensor

Tenslotte is de levensduur van de sensor belangrijk. Kies de beste koolmonoxidemelder door daar goed op te letten, met een model dat jaren meekan. Gebruikelijk is een sensor die 5 tot 7 jaar mee gaat. U kunt er in die periode op rekenen dat de sensor koolmonoxide herkent en u daar een waarschuwing voor zal geven.

Beste koolmonoxidemelder kopen

Wilt u de beste koolmonoxidemelder kopen? Let op de bovenstaande factoren, zodat u de verschillende modellen goed met elkaar kunt vergelijken. Een fijne keuze op basis van goede kwaliteit, waardoor het daar in ieder geval niet aan zal liggen. U heeft online de keuze uit diverse melders. En heeft u vragen over een van de modellen? Neem contact met ons op, dan vertellen we u er graag meer over.