1 februari 2018

Zelf uw beveiliging installeren

Patrick Wessels

De beste babyfoon: NightVision en een handig LCD-display

De beste babyfoon kopen en benieuwd waarop te letten? Recente innovaties hebben de babyfoon een stuk slimmer en praktischer gemaakt. Zodat u goed zicht heeft op de baby. En zodat u er alleen naartoe hoeft als er echt iets aan de hand is. Hoe dat komt? We leggen uit over de belangrijkste eigenschappen van een geschikt model.

Zorg er bijvoorbeeld voor dat een camera uw baby goed in de gaten houdt. Door die naast het ledikant of bedje te plaatsen, of daar zelfs op te bevestigen. En zorg ervoor dat de camera geen moeite heeft met een donkere kamer. Vervolgens kiest u voor een display dat zich duidelijk laat bekijken, om bij een geluidssignaal gewoon op afstand te kunnen kijken wat er aan de hand is.

Uw baby in beeld: zicht in het donker

De beste babyfoon brengt natuurlijk uw baby goed in beeld. Dankzij een camera die u op de kleine kunt richten, maar die zich ook gemakkelijk laat bewegen. Om het rollen van uw kleine bij te houden of om ervoor te zorgen dat u een specifiek gedeelte van het bedje of de kamer goed in beeld kunt brengen.

Tip: kies voor een camera met goede infrarood-mogelijkheden of een andere vorm van NightVision. Het is veelal donker in de kamer waar de baby slaapt, dus een gewone camera biedt dan onvoldoende uitkomst.

Zorg ervoor dat u in het donker goed zicht kunt houden op de baby. Op een scherm dat de kleuren ondanks de donkere ruimte goed laat zien, om het grootste deel van de tijd zelf na te gaan dat er inderdaad niets aan de hand is.

Alleen opstaan als het echt nodig is

De beste babyfoon combineert de camera en microfoon met een helder display, bijvoorbeeld op basis van LCD. Dat zich gemakkelijk laat kantelen en laat plaatsen, om die altijd in de buurt te kunnen houden. Begint uw baby te huilen of hoort u een ander vreemd geluid? Het is op het beeld eenvoudig om na te gaan wat er aan de hand is. Waardoor het niet nodig is om meteen naar boven of van de buren naar huis te lopen. En u in plaats daarvan alleen hoeft op te staan als er echt iets aan de hand is.

De beste babyfoon kiezen? Bekijk bijvoorbeeld een mooi model van Konig, dat netjes aan de belangrijke eisen voldoet. Of vergelijk die babyfoon met de rest van ons assortiment babyfoons. Voor maximale veiligheid in huis, om de kleine op afstand toch goed in de gaten te kunnen houden.

Zorg voor een ontspannen en prettig gevoel, terwijl u er snel bij bent als er wel een keer wat aan de hand is. Dankzij de beste babyfoon, die ervoor zorgt dat u ontspannen beneden of zelfs bij de buren kunt gaan zitten.