15 april 2019

Alarmsystemen

Patrick Wessels

Beste alarmsysteem in huis: ontdek inbraakgevoelige plaatsen

Het beste alarmsysteem in huis halen en benieuwd hoe u daarvoor kiest? Het is vooral belangrijk om de inbraakgevoelige plaatsen in huis in kaart te brengen. Voorkom daarmee dat gelegenheidsdieven makkelijk naar binnen kunnen, bijvoorbeeld als u op vakantie gaat, een weekend weg bent of gewoon een avond niet thuis bent.

Met onze handige tips kunt u het beste alarmsysteem voor uw huis kopen. Zorg er daarnaast voor dat u goed nadenkt over inbraakgevoelige plaatsen, zodat u het systeem daar goed op kunt afstemmen. 

Bekende inbraakgevoelige plaatsen

Benieuwd naar de plaatsen in en rond het huis die gevoelig zijn voor inbraken? Voorkom sleutels aan de binnenkant van sloten, vooral als er een raampje bij in de buurt is. Het is voor inbrekers de makkelijkste manier om de deur voor zichzelf open te doen.

Sluit daarnaast altijd alle ramen en deuren als u weggaat, ook al is het maar even. Inbrekers hebben maar een paar minuten nodig om binnen te komen en wandelen via de voordeur weer naar buiten.

Let op: sluit ook het WC-raampje, net als de ramen en deuren van de garage. Inbrekers hebben maar kleine doorgangen nodig om zich naar binnen te wurmen.

Benieuwd naar andere inbraakgevoelige plaatsen die u goed in de gaten dient te houden? Denk bijvoorbeeld aan de schuifpui. Plaats een balk op de rails aan de binnenkant, tussen de deurpost en de pui. Op die manier kan de pui niet zomaar van buitenaf worden geopend. 

Pas tenslotte op met ladders en kliko’s, omdat die het makkelijk maken om op hoogte het huis binnen te klimmen. Het zijn handige hulpmiddelen voor gelegenheidsdieven, die daarmee ramen of andere open delen bereikbaar die normaal gesproken te hoog zouden zitten. 

Beste alarmsysteem voor uw huis kopen

Combineer het beste alarmsysteem in huis met een duidelijke focus op de eventuele inbraakgevoelige plaatsen in en om het huis. Op die manier voorkomt u dat er kansen liggen voor gelegenheidsdieven, zelfs als u het systeem niet zou hebben ingeschakeld.

Met de alarmsystemen kunt u alles zo goed mogelijk in de gaten houden, zowel als u thuis bent als wanneer u van huis bent. Doe alle ramen en deuren dicht en op slot als u weggaat, om daarmee te voorkomen dat u het systeem nodig heeft.

Twijfelt u over het beste alarmsysteem voor uw huis? Neem contact met ons op, dan leggen we u er graag over uit en kunnen we u adviseren over het systeem dat het best geschikt is.