22 april 2017

Patrick Wessels

Alarmsysteem voor thuis: waarvoor heb ik een simkaart nodig?

Het alarmsysteem voor thuis geeft direct een waarschuwing op het moment dat er wat aan de hand is, gewoon op uw mobiele telefoon. Hiervoor is het van belang dat het systeem de mogelijkheid heeft om die melding te versturen. Daarvoor is er een simkaart benodigd, zoals u die ook in uw mobiele telefoon gebruikt.

Tip: het grote voordeel van een alarmsysteem dat draadloos werkt met een simkaart is dat het signaal niet onderschept en niet zomaar gestoord kan worden. Dat betekent dat u zonder problemen een melding ontvangt bij calamiteiten.

Een draadloos alarm systeem met een simkaart biedt uitstekende beveiliging, vooral in combinatie met de verschillende melders die er beschikbaar zijn.

Melders en het alarmsysteem

Een draadloos alarm systeem voor in huis bestaat uit verschillende onderdelen. Het systeem zelf ontvangt van de melders een signaal, om vervolgens een melding te doen naar uw mobiele telefoon. Het alarmsysteem kunt u naar wens samenstellen, aan de hand van de melders die u wilt gebruiken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan melders die ruitbreuk detecteren of die een signaal geven op het moment dat er iemand binnentreedt op het moment dat u van huis bent.

De melders geven het signaal door aan het alarmsysteem dat draadloos werkt. Vanuit de centrale unit in het systeem wordt er een melding naar uw telefoon verstuurd, met behulp van de simkaart daarin.

Tip: de simkaart in het draadloze alarm systeem kunt u gebruiken in combinatie met een prepaid aansluiting of een sim only abonnement. Dit eerste is veelal de goedkoopste oplossing, omdat u alleen betaalt voor de diensten die u daadwerkelijk gebruikt.

Waarschuwing via het GSM-signaal

Een draadloos alarm systeem met een simkaart gebruikt het GSM-signaal om een melding te geven. Dat betekent dat u daarvoor niet afhankelijk bent van een lokaal draadloos netwerk of andere technieken die gemakkelijk gestoord kunnen worden. In plaats daarvan staan zowel het alarmsysteem als uw telefoon in verbinding met het GSM-netwerk, zodat u zelfs aan de andere kant van de wereld een melding kunt ontvangen op het moment dat er wat aan de hand is.

Veilig draadloos alarm systeem in huis

Het draadloos alarm systeem voor in huis met een GSM-signaal op basis van een simkaart is een veilige keuze voor thuis. U zorgt er daarmee voor dat u gewoon op uw telefoon een melding kunt krijgen zodra er wat aan de hand is, zodat u op basis daarvan meteen actie kunt ondernemen.

Meer weten over de draadloze alarmsystemen met een simkaart of benieuwd naar een vergelijking met andere beschikbare systemen voor thuis? Neem contact met ons op, dan vertellen we u er graag meer over.