26 augustus 2019

Patrick Wessels

Alarm installeren voor dummies: in 3 stappen aan de slag

Het alarm installeren en daar in een paar eenvoudige stappen mee aan de slag? Zowel met een bedraad alarmsysteem als een draadloos alarmsysteem hoeft dit gelukkig niet lastig te zijn.

Het is vooral belangrijk om in de juiste volgorde aan de slag te gaan met de verschillende onderdelen. Een draadloos systeem laat zich in praktische zin makkelijker installeren, omdat u daar niet allerlei kabels en draden voor hoeft te trekken.

Alarm installeren in 3 stappen

Wij zetten 3 stappen op een rij om een alarm te installeren:

  • Basissysteem plaatsen
  • Codeslot uit het zicht
  • Bewegingsmelder of magneetcontact

Basissysteem plaatsen

Ieder alarmsysteem heeft een basissysteem, dat een goede plaats in huis moet krijgen. Veel van de systemen zijn verbonden met internet. Het is daarom belangrijk dat u die verbinding maakt, door een kabel te verbinden met de router die u heeft staan. 

Het is gebruikelijk om het basissysteem in de meterkast te plaatsen, dichtbij de router. Dat maakt het makkelijk om de systemen op elkaar aan te sluiten, waardoor de alarmmeldingen via internet doorgegeven kunnen worden. 

Tip: heeft u een lange kabel of de mogelijkheid om het systeem verder weg van de voordeur op internet aan te sluiten? Dat verdient de voorkeur, omdat inbrekers er dan minder snel bij kunnen komen. 

Codeslot uit het zicht

Vervolgens is het belangrijk om het alarm aan te kunnen zetten en weer uit te kunnen schakelen. Daarvoor kunt u gebruik maken van een codeslot. Hang dit slot op in de buurt van de voordeur, maar het liefst wel uit het zicht.

Zoek een hoekje of een andere verborgen plaats, waardoor het door de voordeur of door het raam heen niet te zien is waar het kastje hangt. Dat maakt het voor inbrekers onmogelijk om zich voor te bereiden, terwijl u er snel bij kunt zijn om het alarm uit te zetten als u naar binnen gaat. 

Bewegingsmelder of magneetcontact

Tenslotte plaatst u de sensoren. Het zal gaan om een bewegingsmelder of een magneetcontact. Dit zijn de sensoren die alarm slaan op het moment dat er wat aan de hand is. U krijgt dan een melding, indien u via het codeslot het alarmsysteem heeft ingeschakeld en het basissysteem z’n werk goed doet. 

Alarmsysteem kopen en installeren

Een alarmsysteem kopen en dat installeren? U heeft de keuze uit verschillende systemen, waarvan u de meeste op een eenvoudige wijze kunt installeren. Daar is nauwelijks technische kennis voor nodig en in het geval van een draadloos alarm hoeft u daarvoor niet of nauwelijks te boren of te schroeven.  

Vragen over een alarmsysteem of de rest van ons assortiment? Bel ons op telefoonnummer +31 (0) 475 410 897, stuur een e-mail naar klantenservice@gsm-secure.nl of gebruik ons online contactformulier. We horen graag van u.