17 mei 2018

Patrick Wessels

4 opties om een beveiligingscamera voor buiten draadloos op te hangen

Een beveiligingscamera voor buiten draadloos ophangen? U heeft de keuze uit verschillende camera’s, op basis van de functionaliteiten die u zoekt. Kort door de bocht onderscheiden we 4 doelen:

  • Afschrikken
  • Waarnemen
  • Herkennen
  • Identificeren

Afschrikken is het meest gemakkelijk en voordelig, terwijl identificatie vraagt om een dure en professionele beveiligingscamera. Vooral als u daar buiten en draadloos gebruik van wilt maken.

Camera om af te schrikken

Een beveiligingscamera om af te schrikken is het meest voordelig. U hoeft dan namelijk geen gebruik te maken van een echte camera. Het is in plaats daarvan voldoende om een dummy camera te plaatsen. Dat scheelt enorm in de kosten, omdat er sprake is van een ‘lege huls’. Dat kunnen anderen er aan de buitenkant niet aan zijn, waardoor het inbrekers afschrikt.

Waarnemen met de beveiligingscamera

Wilt u de beveiligingscamera voor buiten draadloos ophangen en die gebruiken om waar te nemen wat er gebeurt? Het is een voordelige optie voor camerabeveiliging. Waarbij u live naar de beelden kunt kijken of die op een later moment terug kunt spoelen. Houd er rekening mee dat het de inbreker helaas niet buiten de deur houdt, maar dat u wel kunt zien wat er is gebeurt.

Daders herkennen

Wilt u beelden maken die u daadwerkelijk kunt gebruiken om over te dragen aan de politie? Dan is het belangrijk om er daders mee te kunnen herkennen. Dat vraagt om een meer geavanceerde camera. Op basis van betere beeldkwaliteit, de opslag van voldoende beelden en software die hierbij kan ondersteunen.

Het herkennen van daders met een beveiligingscamera voor buiten die u draadloos kunt gebruiken is daardoor wat duurder. Het voordeel is echter wel dat u de beelden kunt laten gebruiken voor de opsporing.

Identificeren van personen: de duurste keuze

En wilt u gebruik maken van de meest geavanceerde beveiligingscamera voor buiten? Kies dan voor een model dat daders kan identificeren. U heeft daarvoor meerdere camera’s op locatie nodig, maar creëert daarmee de meest bruikbare beveiliging en bruikbare beelden. Dit gaat verder dan alleen aanvullend bewijs, waardoor de opsporing gemakkelijker wordt.

Beveiligingscamera buiten draadloos ophangen

In alle gevallen kan de beveiligingscamera voor buiten draadloos bijdragen aan de beveiliging van uw woning of een (bedrijfs)pand. Vergelijk de verschillende mogelijkheden, zodat u op basis daarvan een keuze kunt maken. Bekijk de camera’s die er beschikbaar zijn. En heeft u specifieke vragen over een van de modellen of het gebruik daarvan? Neem contact met ons op, dan vertellen we u graag meer over de mogelijkheden.