8 november 2018

Gevarenmelders

GSM Secure

3 onmisbare melders in huis: rookmelder, gasmelder en bewegingsmelder

Werken aan de veiligheid in huis en benieuwd wat daarvoor nodig is? We zetten 3 belangrijke melders op een rij, die eigenlijk onmisbaar zijn. Ontvang een melding of een signaal van een rookmelder zodra er rook ontwikkelt, als er gas in de lucht hangt en als er beweging plaatsvindt voor de deur.

Rookmelder: draadloos en koppelbaar

De eerste melder die we uitlichten is de rookmelder. Een onmisbaar apparaat in huis, omdat u niet alle kamers altijd zelf in de gaten kunt houden. Zo’n melder houdt in de gaten of er rook ontstaat, om in dat geval een harde melding te geven. Het gaat om een goed hoorbaar geluidssignaal, zodat u direct weet dat er wat aan de hand is.

Een goed voorbeeld is onze EI 146RF rookmelder. Het is model is helemaal draadloos, waardoor u die makkelijk op kunt hangen aan het plafond. Bovendien is het model koppelbaar. Dat betekent dat u ervoor kunt zorgen dat alle rookmelders een signaal geven, als een van de exemplaren rook detecteert.

Gasmelder: veiligheid in huis

De rookmelder is bij de meeste mensen goed bekend, maar dat geldt helaas niet voor de gasmelder. Gas in huis kan levensgevaarlijk zijn. Het kan bovendien gaan om verschillende soorten gas, waardoor het verstandig is om u daar goed in te verdiepen.

Een goed voorbeeld van een gasmelder is het model voor een Matigard Air-systeem. U zorgt er daarmee voor dat u een melding ontvangt op het moment dat de concentratie gas te hoog oploopt. Hang deze op in ruimten met een verbrandingstoestel of elders in huis, zodat u de veiligheid eenvoudig kunt vergroten.

Bewegingsmelder: digitale deurspion

Ten derde is het verstandig om gebruik te maken van een bewegingsmelder. Dat kan in combinatie met een deurspion, zodat u eenvoudig kunt zien wie er voor de deur staat. Een veilig idee, bijvoorbeeld als de bel ’s avonds gaat en u het geen fijn idee vindt om open te doen. Wellicht weet u niet wie er voor de deur staat. Om dan geen risico te lopen is een spion een fijne keuze.

De bewegingsmelder houdt in de gaten of er iets gebeurt voor de deur. Vindt er beweging plaats, terwijl u niemand verwacht wordt? U krijgt daar een melding van en heeft bijvoorbeeld de mogelijkheid om een foto te laten nemen. Op die manier weet u precies wat er aan de hand is, zonder dat u daarvoor zelf naar buiten hoeft.

Met een rookmelder, een gasmelder en een bewegingsmelder zorgt u ervoor dat de apparaten de situatie goed voor u in de gaten houden. U kunt heerlijk ontspannen en achterover leunen. Zolang u geen signaal krijgt is er niets aan de hand, dus hoeft u zich nergens zorgen over te maken. Ontdek online de verschillende melders, die u eenvoudig kunt bestellen om de veiligheid in huis te vergroten.