24 juni 2019

rookmelders

Patrick Wessels

100 procent zekerheid: hang de rookmelder bedraad op

Een rookmelder bedraad ophangen? Het is de meest veilige keuze, omdat u nooit last zal hebben van een lege batterij. De bedrade rookmelders worden altijd voorzien van stroom, zodat ze een melding kunnen geven op het moment dat er wat aan de hand is.

Het is zowel voor de bedrade melders als voor de draadloze modellen belangrijk om goed rekening te houden met de juiste plaats om die op te hangen. Dat is iets waarover bijvoorbeeld de brandweer goed kan adviseren, en iets waar ook wij graag met u over meedenken. 

Bedraad of draadloos: voor- en nadelen

De rookmelder bedraad ophangen of juist gebruik maken van een draadloos model? Ze hebben beiden hun voor- en nadelen, waarvan we er een paar op een rij zetten:

  • Makkelijk op te hangen: draadloos
    De draadloze rookmelder is het meest makkelijk te bevestigen. Het is niet nodig om rekening te houden met bedrading, waardoor u meer vrijheid en flexibiliteit heeft voor de plaatsing. Ideaal in een bestaande woning, waar u er met rookmelders voor wilt zorgen dat u de veiligheid kunt verbeteren. 
  • Betrouwbare meldingen: bedraad
    De rookmelder bedraad ophangen? Het levert de meest betrouwbare meldingen op, omdat er geen sprake is van een batterij die leeg kan raken. U kunt er op die manier zeker van zijn dat de melder een signaal geeft zodra er rook ontstaat. 
  • Luide sirene: draadloos en bedraad
    Zowel de bedrade rookmelder als de draadloze modellen zorgen voor een luid signaal, dat u ook hoort als u ligt te slapen. Een veilige keuze voor thuis, dus belangrijk om op te hangen in de verschillende kamers.

Het is zowel met de bedrade als de draadloze rookmelders mogelijk om die aan elkaar te koppelen. Op die manier gaan ze allemaal af, zodra één van de melders rook signaleert. Dat voorkomt dat u het niet goed hoort als u toevallig in de tuin of aan de andere kant van het huis bent. 

Juiste plaats voor de brandmelder

Twijfelt u over de juiste plaats om een brandmelder te plaatsen? Zowel de bedrade als de draadloze modellen dient u te plaatsen op elke verdieping, tegen het plafond. Doe dat op minimaal 50cm van de muur of een hoek en bij voorkeur in de ruimte waar de slaapkamers op uitkomen voor de vluchtroute.

Plaats de rookmelder niet in een garage, niet bij een ventilator en ook niet boven de verwarming. Bovendien is het volgens de brandweer niet verstandig om dit te doen op tochtige plekken. 

Rookmelder bedraad: online bestellen

De juiste plaats bepaald en de rookmelder bedraag ophangen of toch op zoek naar een draadloos model? U heeft de keuze uit een breed assortiment, waarmee u zorgt voor een veilige toepassing van deze apparaten die rook signaleren en u daar op tijd voor kunnen waarschuwen.