Rookmelders

De rookmelder is thuis onmisbaar, het is een essentieel onderdeel van de veiligheid in huis. De melder slaat automatisch alarm bij rookontwikkeling, zodat u daar snel van op de hoogte bent om het huis te ontvluchten of de brand in de kiem te smoren.

Producten 8 artikel(en)

per pagina
GSM secure - Gratis bezorging vanaf 30 euro

Gratis bezorging vanaf 30 euro

Wij betalen de verzendkosten.

Gratis retourneren

Wij betalen de retourkosten

GSM secure - Binnen 24 uur verzonden

Binnen 24 uur verzonden

Voor 16.00 besteld, morgen in huis.

Producten 8 artikel(en)

per pagina

Rookmelder koppelbaar installeren

U heeft de keuze uit verschillende rookmelders. Sommige rookmelders zijn koppelbaar en kunnen daardoor samenwerken met andere modellen. Anderen hangen aan het plafond op basis van een batterij en zorgen er standalone voor dat ze waarschuwen bij rookontwikkeling.

Onafhankelijk van het model waar u voor kiest, de rookmelders zorgen voor een belangrijke mate van veiligheid. Met name de rookmelders die koppelbaar zijn winnen sterk aan populariteit, omdat u daarmee op alle plaatsen een waarschuwing krijgt zodra er ergens in huis of ergens in het band sprake is van rookontwikkeling.

Rookmelder en koolmonoxidemelder

Het is een goed idee om zowel rookmelders als een aantal andere melders aan te schaffen. U kunt dan uiteraard denken aan de koolmonoxidemelders die we ook wel kennen als CO-melders, net als aan de watermelders. We zorgen er met ons uitgebreide assortiment voor dat u zowel de rookmelders als andere modellen online kunt kopen.

Rookmelders plaatsen

Als u slaapt werkt de neus niet meer, maar de oren wel nog. Daarom is het van belang dat u door een geluidssignaal wakker wordt. De rookmelder doet dit. In ieder geval dient een rookmelder geplaatst te worden in:

  • In de hal van elke verdieping.
  • In de ruimte waar slaapkamers op uit komen (vluchtroute).

Een optimale situatie wordt verkregen indien er een rookmelder voorhanden is in:

  • Elke slaapkamer.
  • De woonkamer.
  • In de ruimte waar wasmachine en wasdroger staan (als dit niet de doucheruimte is).

Rook is door de warmte lichter dan lucht en stijgt daarom omhoog. Rookmelders dienen in het midden van het plafond geplaatst te worden. Zorg ervoor dat de melders vrij hangen, dus niet omgeven zijn van obstakels, de rook moet er immers wel bij kunnen.

Het is tenslotte belangrijk dat de rookmelder regelmatig getest wordt.
Op de site van Brandweer Nederland vindt u nadere informatie over rookmelders.