Rookmelders

Een rookmelder kopen? Het is bij rookmelders belangrijk om goed op een aantal zaken te letten. Wilt u bijvoorbeeld koppelbare rookmelders kopen of gaat het om een optische rookmelder? U kunt die openen en zelf de batterij vervangen en zelfs koppelen aan een smartphone. Wij helpen u graag de juiste melder te bestellen, zodat u bij rook een signaal ontvangt en u meteen in actie kunt komen.

Producten 12 artikel(en)

per pagina
GSM secure - Gratis bezorging vanaf 30 euro

Gratis bezorging vanaf 30 euro

Wij betalen de verzendkosten.

Gratis retourneren

Wij betalen de retourkosten

GSM secure - Binnen 24 uur verzonden

Binnen 24 uur verzonden

Op werkdagen voor 16.00 besteld, morgen in huis.

GSM secure - Gratis bezorging vanaf 30 euro

Gratis bezorging vanaf 30 euro

Wij betalen de verzendkosten.

Gratis retourneren

Wij betalen de retourkosten

GSM secure - Binnen 24 uur verzonden

Binnen 24 uur verzonden

Op werkdagen voor 16.00 besteld, morgen in huis.

Producten 12 artikel(en)

per pagina

Om een goede rookmelder te kopen is het verstandig om tijdens de aanschaf rekening te houden met een aantal belangrijke zaken. Er bestaan bijvoorbeeld verschillende soorten melders. Die u op de beste plaats dienst te bevestigen, op basis van advies door de brandweer. Wilt u de melders voor rook online bestellen? Maak een keuze uit ons brede assortiment, dan gaan we daar meteen voor u mee aan de slag.

Handige aandachtspunten tijdens de aanschaf

Bij de aanschaf van een rookmelder is het belangrijk om bijvoorbeeld te letten op de manier van detecteren. Er bestaan melders met verschillende soorten sensoren, afhankelijk van waar u gebruik van wilt maken. Soms gaat het om een optische rookmelder, terwijl er in andere gevallen sprake is van andere sensoren. Rook is giftig en dodelijk, waardoor het belangrijk is om daar tijdig van op de hoogte te zijn. Bovendien is er sprake van combimelders, die bijvoorbeeld geschikt zijn voor in de ruimte met de CV-ketel of een ander verbrandingstoestel. U maakt dan ook meteen gebruik van een koolmonoxidemelder.

Daarnaast is het bij de aanschaf van rookmelders verstandig om goed te kijken naar modellen op batterijen of netstroom. In nieuwe woningen worden modellen op het voedingsnet aangesloten, zodat u geen batterijen meer hoeft te vervangen. Het voordeel van een model op batterijen is dat u die later op iedere gewenste plek kunt plaatsen, zodat u daarmee meer flexibel bent. De melder zal een piepsignaal geven wanneer de batterij vervangen moet worden.

Verschillende soorten rookmelders

We onderscheiden een paar verschillende soorten rookmelders die u kunt kopen. We zetten ze op een rij, zodat u daar een goede keuze uit kunt maken:

  • Eenvoudige rookmelder
  • Een ‘gewone’ rookmelder, die u kunt gebruiken met een batterij of op basis van netvoeding. De modellen detecteren rook en geven een goed hoorbaar signaal bij gevaar. Installeren is eenvoudig en ook het gebruik is niet moeilijk. Naast het detecteren van rook bevatten deze melders geen andere functies.

  • Koppelbare rookmelder
  • Koopt u de rookmelder koppelbaar? De koppelbare rookmelder kunt u combineren met andere modellen. De melders staan met elkaar in verbinding. Zodra één van de melders rook detecteert geeft deze het signaal door aan de andere melders. Om direct door heel het huis een signaal te horen, voor een snelle waarschuwing bij gevaar.

  • Slimme rookmelder
  • De slimme rookmelder gaat nog een stap verder, dankzij koppeling aan het wifi-netwerk. De melders staan met elkaar in verbinding en geven een melding op uw smartphone, ook als u niet thuis bent. Bovendien bieden de melders de mogelijkheid om andere slimme apparaten te verbinden, zoals slimme verlichting die begint te knipperen zodra er wat aan de hand is.

Vergelijk online de verschillende rookmelders, om daar een goede keuze uit te maken. Koppelbaar, slim of op basis van een eenvoudig ontwerp. Afhankelijk van de manier waarop u er gebruik van wilt maken, iets waar we u goed over kunnen adviseren.

De beste plaats voor rookmelders

En benieuwd naar de beste plaats om een rookmelder op te hangen? De brandweer heeft daarvoor een aantal handige adviezen opgesteld. Het is bijvoorbeeld verstandig om de melder op elke verdieping tegen het plafond te hangen. Op die manier vangt de melder de rook als eerste op, want deze zal namelijk omhoog gaan. En zorg ervoor dat de melders hangen in de ruimten waar de slaapkamers op uitkomen. Dat is namelijk de vluchtroute, die vrij moet blijven op het moment dat er rook ontstaat door vuur.

Om de veiligheid verder te vergroten met meer rookmelders is het verstandig om die ook in iedere slaapkamer zelf op te hangen. Mocht daar rook ontstaan door brand, dan wordt er eerder een melding afgegeven om er meteen wat aan te kunnen doen. En op die manier zijn ook de woonkamer en andere verblijfruimten geschikt om een melder in op te hangen. Net als de ruimte waar de wasmachine en de droger staan. Tenminste, als dat niet bij de douche is. In de badkamer is het namelijk niet verstandig om gebruik te maken van een optische rookmelder, omdat die een vals signaal kan afgeven door de stoom die er ontstaat.

We helpen u uiteraard graag mee te denken over de ideale plaats van de rookmelders die u wilt kopen. En zoekt u naar modellen voor doven en slechthorenden? Ook daar kunnen onze deskundigen u goed over adviseren. Voor een helder aankoopadvies, zodat u de rookmelder online kunt kopen en u die op de juiste plek kunt bevestigen.

Profiteer van onze voordelen

Een rookmelder kopen en daarmee zorgen voor een melding op uw smartphone? Of juist een eenvoudig model bestellen waar u verder geen omkijken meer naar heeft? Wij maken het u graag gemakkelijk. Bekijk online de verschillende mogelijkheden en profiteer online automatisch van de volgende voordelen:

  • Gratis bezorging bij bestellingen vanaf € 30,-
  • Snelle bezorging in 24 uur
  • Veilig shoppen – we zijn aangesloten bij Thuiswinkel Waarborg

We hebben de verschillende rookmelders natuurlijk netjes voor u op voorraad. Koppelbaar en slim, of juist heel eenvoudig. Om daar op netstroom of met batterijen gebruik van te maken. Als goede keuze voor meer veiligheid in huis, met modellen die u zelf kunt openen om de batterijen te vervangen. Of met een combinatie met uw smartphone, zodat u daarop een melding kunt ontvangen bij brand of andere problemen. Bestel online direct de rookmelders die u nodig heeft. Of neem contact met ons op met uw vragen, dan vertellen we u er graag meer over.