Alarmsysteem woning

Een alarmsysteem voor thuis kopen? Maak online een keuze voor een geavanceerde alarminstallatie in huis, die zich gemakkelijk laat installeren en gebruiken. Bijvoorbeeld met een alarmsysteem voor de woning met een app, of een huis alarmsysteem dat zich online laat instellen en bedienen.

Producten 6 artikel(en)

per pagina
GSM secure - Gratis bezorging vanaf 30 euro

Gratis bezorging vanaf 30 euro

Wij betalen de verzendkosten.

Gratis retourneren

Wij betalen de retourkosten

GSM secure - Binnen 24 uur verzonden

Binnen 24 uur verzonden

Op werkdagen voor 16.00 besteld, morgen in huis.

Producten 6 artikel(en)

per pagina

De alarminstallatie voor de woning kan op die manier de situatie in de gaten houden en u direct een melding geven zodra er wat aan de hand is. Als u in of om het huis bent, net als wanneer u aan de andere kant van de wereld zit. We zetten een aantal tips voor u op een rij, om het beste beveiligingssysteem voor uw huis te kopen. Door de alarmsystemen voor uw huis te vergelijken, op basis van de verschillende belangrijke factoren.

Tips voor het kopen van een alarmsysteem voor thuis

Alarmsystemen voor de woning vergelijken? U kunt de huisbeveiliging draadloos uitvoeren of gebruik maken van een bedraad alarmsysteem. Daarnaast gelden er nog een aantal belangrijke eigenschappen waar u rekening mee dient te houden:

 • Alarmsysteem via internet, een mobiel netwerk of de vaste telefoonlijn
 • Alarmering via een app, SMS, e-mail of telefonisch
 • Alarmsysteem met een geluidsalarm of lichtalarm
 • Extra opties voor bediening, back-up batterijen, back-ups en de instelbare vertragingstijd

Op zoek naar een thuis alarmsysteem en daar een goede keuze voor maken? Houd dan rekening met de bovenstaande factoren. Zorg voor een huis beveiligingssysteem dat werkt via internet, een mobiel netwerk of een vaste telefoonlijn, indien u daar thuis gebruik van maakt. En gaat het om een alarminstallatie voor een woonhuis? Bekijk dan de mogelijkheden om alarmeringen te ontvangen.

Tip: een alarmmelding via SMS of telefonisch werkt vaak het best als u ook in het buitenland gewaarschuwd wilt worden. U heeft daar namelijk geen internetverbinding voor nodig.

Uiteraard kunt u daarnaast kiezen voor huisbeveiliging met een camera, om het alarmsysteem voor de woning uit te breiden. Op die manier kunt u het beveiligingssysteem voor thuis professioneel samenstellen. Een huis alarminstallatie op basis van geavanceerde mogelijkheden, zowel voor de meldingen als signalen en eventuele extra opties.

Hoe werkt een alarminstallatie in huis?

De huisalarmsystemen werken op verschillende manieren. Doorgaans is er sprake van een paar verschillende sensoren:

 • Raam/deurcontact
  Een magneetcontact, bestaande uit twee delen. Eén op de deur of het opendraaiende deel van het raam en de ander op het kozijn. Zodra het contact merkt dat er een raam of deur opengaat wordt er een signaal afgegeven aan de alarminstallatie.
 • Bewegingssensor
  Een sensor met een bewegingsmelder, die een ruimte of een specifiek deel daarvan in de gaten kan houden. Bij beweging geeft de sensor een melding aan de alarminstallatie voor thuis.

Tip: gebruikt u een alarmsysteem voor thuis met een bewegingssensor? Er zijn systemen beschikbaar die rekening kunnen houden met huisdieren. Dat voorkomt dat het systeem een valse melding geeft als de hond naar beneden gaat of er kat langs de sensor loopt.

Zoekt u naar een alarmsysteem voor de woning met een meldkamer abonnement? In dat geval kan het systeem automatisch aan de meldkamer doorgeven dat er sprake is van een incident. Houd er rekening mee dat u daar over het algemeen een abonnement voor nodig hebt. In tegenstelling tot bij de systemen die u gewoon thuis kunt gebruiken. U betaalt met een stand-alone systeem zonder aansluiting op de meldkamer uiteindelijk over het algemeen een lagere prijs.

De beste plek om een alarmsysteem in de woning te plaatsen

Het alarmsysteem zelf installeren en daarvoor op zoek naar de beste plaats? Probeer de woning te benaderen als een inbreker. Gebruik raam/deurcontacten bij bijvoorbeeld de voordeur en de achterdeur, net als bij ramen op de begane grond die open kunnen.

Het is daarnaast de moeite waard om bewegingssensoren te plaatsen in ruimten bij anderen ramen. Gericht op de ruimte in huis, net voor het open raam. Op die manier kan er niemand naar binnen treden, zonder dat de sensoren een melding zullen geven.

Tip: kies de beste plaats voor het alarmsysteem in huis door samen met iemand anders naar de woning te kijken. En de alarminstallatie in huis af te stemmen op de plaatsen waar de ander zou proberen om naar binnen te komen.

Het huis alarmsysteem zelf plaatsen? De centrale kunt u het best plaatsen op een plek die voor eventuele inbrekers niet gemakkelijk bereikbaar is. Bijvoorbeeld midden in de woning, in een kast. Houd er wel rekening mee dat er soms een internetverbinding benodigd is, direct gekoppeld aan de router. In dat geval is de meterkast een logische plaats. Zorg er dan bij voorkeur voor dat de installatie niet meteen zichtbaar is.

Tip: heeft u een bedieningspaneel bij de alarminstallatie voor de woning? Plaats dat in de buurt van de voordeur, op een van buitenaf niet zichtbare plaats.

Zodra u het systeem heeft geplaatst is het verstandig om dat een paar keer te testen. De alarminstallaties bieden doorgaans de mogelijkheid om dat stil te doen, dus zonder dat er een sirene afgaat of er een lichtalarm te zien zal zijn. Zorg er bovendien voor dat er (nog) geen melding naar de meldkamer gaat. Op die manier kunt u zelf nagaan of alle sensoren van het beveiligingssysteem op de goede manier werken. En er als u van huis bent voor zorgen dat u met een gerust hart weg kunt gaan.

De voordele vann GSM Secure

Het beste beveiligingssysteem voor uw huis kopen? U vindt bij ons online de beste alarmsystemen voor uw huis, om die gemakkelijk online met elkaar te vergelijken. Om de huisbeveiliging draadloos aan te brengen of om juist een bedraad systeem aan te brengen.

En benieuwd waarop GSM Secure de beste keuze vormt voor een alarmsysteem voor thuis? Wij zetten de belangrijkste voordelen voor u op een rij:

 • Gratis verzending vanaf €30
 • Gratis retourneren van alle bestellingen
 • Verzending binnen 24 uur
 • Een beoordeling van een 9,2
 • Winkelen met het Thuiswinkel Waarborg

Alarminstallatie voor in huis gekozen en die bestellen? Wij gaan er vanuit onze voorraad meteen mee aan de slag. Snel in huis, om direct te installeren. En eerst nog wat vragen? We horen graag van u.